Roglic tevreden over tijdrit Tirreno: “Leg mezelf geen druk op voor een klassement”

dinsdag 7 maart 2023 om 10:34
Roglic tevreden over tijdrit Tirreno: “Leg mezelf geen druk op voor een klassement”

foto: Cor Vos

Primoz Roglic maakte maandag zijn eerste wedstrijdkilometers sinds zijn val in de Vuelta a España van vorig jaar. De Sloveen eindigde in de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico als twaalfde. “Ik heb een lang trainingsblok gehad en voelde me klaar om te koersen”, vertelde hij na afloop op de site van Jumbo-Visma.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Door het rijden van wedstrijden weet ik waar ik aan moet werken om beter te worden”, vervolgde Roglic. “Het belangrijkste is dat ik weer kilometers maak en terug ben in het peloton. Ik leg mezelf geen druk op voor een klassement.” Voorlopig staat hij 49 seconden achter Filippo Ganna, die de chronoproef met groot verschil won. “Ik moet hier voor nu tevreden mee zijn. Het is fijn om weer terug te zijn en ik kijk uit naar de volgende etappes.”

Kelderman en Benoot
Roglic was de tweede renner van Jumbo-Visma in de daguitslag, net achter Wilco Kelderman. De Nederlander werd tiende op 48 tellen van Ganna. “We zijn hier zeker tevreden mee”, zegt ploegleider Arthur van Dongen over de prestatie van het team. “De ambitie is om hier te groeien en een goede investering te doen richting Catalonië en de Ronde van Italië. Primoz en Wilco hebben nog nooit samen met elkaar gereden, dus het is goed dat ze op deze manier naar elkaar toe kunnen groeien.”

Kelderman draagt samen met man-in-vorm Tiesj Benoot het kopmanschap in de Italiaanse ronde. “Ze staan allebei op één lijn. De komende week zal moeten uitwijzen wie bergop de beste is”, aldus Van Dongen.

Lees ook:
Tirreno-Adriatico 2023: Dit zijn de verschillen tussen de favorieten na de openingstijdrit
Dit artikel delen:

2 Reacties

horsm 7 maart 2023 om 11:36

Kelderman lijkt in ieder geval iets van zijn oude tijdritbenen bij TJV terug te hebben gevonden. Het tijdrijden was de afgelopen jaren echt minder geworden.

1
ThorHushovd 7 maart 2023 om 12:09

Klopt, heb ik mij ook vaak met teleurstelling over moeten buigen bij Wilco. Terwijl DSM het toch ook prima voor elkaar had, was mijn indruk. Maar goed, dit is een pracht rondjes voor Wilco om voor een mooie eindklassering te gaan. Heel stiekem podium dromen zelfs.

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone