Roglic na verliezen leiderstrui: “Net aan de verkeerde kant van de streep”

donderdag 8 april 2021 om 19:12
Roglic na verliezen leiderstrui: “Net aan de verkeerde kant van de streep”

foto: Cor Vos

Primož Roglič verloor vandaag de leiderstrui in de Ronde van het Baskenland. Jumbo-Visma gaf in de finale van de vierde etappe naar Hondarribia Brandon McNulty te veel ruimte. “Als we nu de balans opmaken, denk ik dat we vandaag net aan de verkeerde kant van de streep zitten”, aldus Roglič.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Sloveen baalde enigszins na afloop van de etappe. “Het was een zware dag met wederom een lastige beklimming. Er werd hard gekoerst en het duurde lang voordat er een ontsnapping ontstond. We hoopten op het eind dat we met Jonas de etappe konden winnen. Hij reed erg goed vandaag”, legt de kopman van Jumbo-Visma uit.

Vingegaard slaagde er echter niet in om de ritzege te grijpen: de Deense klimmer werd vierde. “Als we nu de balans opmaken, denk ik dat we vandaag net aan de verkeerde kant van de streep zitten. Hier in het Baskenland is het iedere dag een klassementsdag. In de komende twee dagen zal dat niet anders zijn. Er liggen zeker nog kansen”, blijft Roglič optimistisch.

“Geen groot drama dat we hier de leiderstrui verliezen”
Ook ploegleider Frans Maassen houdt de moed erin. “Het was voor ons een beetje gokken in de laatste fase van deze etappe. We hadden met Jonas de kans om de rit te winnen. We hebben lang moeten vechten om een goede koerssituatie te krijgen. Op de klim deed Jonas superwerk en sloot hij aan bij McNulty.”

“Hij heeft in de voorste groep geen trap teveel hoeven doen, dus we hoopten dat we de rit konden winnen. Het is geen groot drama dat we hier de leiderstrui verliezen. We gaan er nu alles aan doen in de komende twee dagen om die terug te veroveren.” Het verschil tussen nieuwe leider McNulty en Roglič is nu 23 seconden. Vingegaard volgt als nummer drie op 28 tellen.

Dit artikel delen:

37 Reacties

Wheely 8 april 2021 om 19:27

Elk nadeel heb zijn voordeel jongens, jullie zijn een Nederlandse ploeg koersend in Spanje. Laat je inspireren door Cruijff.

0
Murcia 8 april 2021 om 19:36

Je moet niet teveel gokken, het had geen ramp geweest om Tolhoek die overigens redelijk diep was gegaan bergop gewoon een wat strakker tempo te laten rijden maar er is ook weer geen reden om te doen alsof alles verloren is. De knechten naast Vingegaard komen er wat doorheen lijkt het en dat is met het oog op de komende dagen alleen maar mooi.

0
molovin 8 april 2021 om 19:38

Ik had het idee dat Tolhoek ook tempo wilde rijden maar dat niet echt lukte. Is ook geen schande als je zag hoe diep hij ging op de klim en naar zijn gestalte.

0
Gilberto 8 april 2021 om 19:53

Tolhoek was op joh. Die kwam op gegeve moment naar vore om idd nog iets te kenne betekene, maar bleef ff op de derde plek hange, kwam gewoon die 2 man voor hem niet meer voorbij. Loser, iedere prof die daar op dat moment zit, behoort ten alle tijden nog wel wat eruit te moete kenne pompe, begreep ik

0
CechRepublic 8 april 2021 om 20:37

Gilberto heeft echt een eNorme hekel aan de “n”. Soort van nexit lijkt het.

0
bartp25 8 april 2021 om 20:37

Hahaha gilberto probeer je het hier ook. Zelfs Roglic en de ploegleider geven hier aan gegokt en verloren te hebben. Ze wilde ze niet terugpakken omdat ze dachten met Vingegaard de rit te winnen. Tussen de regels lees je dus duidelijk dat ze wel konden achtervolgen maar het bewust niet deden. Maar goed begrijpend lezen is misschien ook te veel gevraagd van iemand die een simpel werkwoord nog niet correct kan spellen.

0
Tuubke 9 april 2021 om 12:47

@cech Nou doe je Gilbert tekort. Hij schrijft echt wel eens een -n achteraan een woord. Alleen net achter de verkeerde woorden, zie ’ten alle tijden’. Dat is ook een gave, hoor!

0
Michiel De Rooij 9 april 2021 om 13:08

Ah de reageerders richting Gilberto reageren weer eens niet op de inhoud. Kleinzielig gedrag

0
Gilberto 8 april 2021 om 19:54

Heerlijke nuchtere, eerlijke KEREL, verademing ten opzichte van al die hysterische beta schepsels vanaf de zijlijn

0
Peter Lippens 8 april 2021 om 20:21

vind je, Jonas zit heel de dag zijn kasje leeg te rijden voor meneer Primoz en dan verwacht meneer dat Jonas nog snel de rit ga winnen, tja

0
skylimit 8 april 2021 om 20:01

Ohhhh Frans Maassen is de ploegleider van dienst, dan komt het helemaal goed….zaterdag op D-day…(dus niet).
Gelukkig heeft Roglic een goede kijk op de zaak.

0
Laatste man 8 april 2021 om 20:57

Wat een vervelend mannetje ben je toch ook. Bah.

0
Jan Blokland 8 april 2021 om 20:15

23 seconden op een rit als a.s. zaterdag is natuurlijk niet veel.
Ik verwacht uiteindelijk toch dat het een gevecht gaat worden tussen Pocagar en Roglic.
Enigszins kreeg McNulty vandaag de ruimte. Dat zal de aankomende twee etappes niet meer gebeuren. Afgelopen week kreeg hij deze ruimte niet en liep zijn achterstand op naar 30 seconden. Dat zal zaterdag verwacht ik niet anders zijn.
Pocagar is nu wel in het voordeel omdat die in eerste instantie niet hoeft. Die gaat dan ook zeker de rit winnen is mijn verwachting.
Zaterdag wordt in ieder geval een mooi slot van een prachtige Ronde van Baskenland.

0
Ward 8 april 2021 om 21:57

Altijd interessant om ook eens de visie van de ploeg zelf te horen. Bizar hoe elke move van Jumbo-Visa gezien wordt als een tactische meesterzet van de ploeg door sommige fans hier. Dan sta je toch mooi te blinken achteraf als de kopman zelf komt verklaren dat er fouten zijn gemaakt en dat deze situatie niet bedoeld was. Natuurlijk kan elke beslissing anders uitdraaien dan ze bedoeld was en is een plan bedenken niet hetzelfde als een plan uitvoeren. Dat maakt van wielrennen ook zo’n mooie sport. Maar ik trek soms grote ogen als ik lees hoe bepaalde zaken hier voorgesteld worden alsof er mee beslist wordt in de hoofden van de renners en ploeg. Fans will be fans waarschijnlijk ;)

0
Gilberto 8 april 2021 om 22:12

Ik vind het dan juist weer bizar hoe elke keer als Jumbo niet wint, dat door Jumbo bashers overdreven word bestempeld als een gigantische flater. Roglic geeft gewoon aan dat ze hadden gehoopt dat Vingegaard had kenne winne, daar was hij kennelijk nie sterk genoeg voor, niets meer, niets minder. Nx geen meesterzet van Jumbo, nx geen gigantische flater van Jumbo, hysterie hier bij wielervolgers, terwijl Roglic gewoon denkt, you win some, you lose some… neem daar eens een voorbeeld aan.
Fans will be fans, Hayters will be Hayters, trek de schoen aan die je past…

0
Ward 8 april 2021 om 22:21

Klopt, het werkt langs 2 kanten. Of werkt net niet langs 2 kanten :)

0
bartp25 9 april 2021 om 08:03

edit wf: meer respect voor mede-leden is op zijn plaats

0
Man met de hamer 9 april 2021 om 09:27

Zeg bartje, hou eens op met dat gezeik.

0
Gilberto 9 april 2021 om 16:17

Ongezond hoor, Je zal een dag later om 3 over 8 in de ochtend maar de behoefte hebbe om WEER en NOG de confrontatie aan te gaan, sneren uit te delen en te beledigen. Redactie, dit dreigt nu een persoonlijke vete te worde van persoon B, terwijl voor mijzelf deze discussie allang over was. Kortom, gerapporteerd

0
debarreman 8 april 2021 om 21:58

Voor iemand waar de schouder uit de kom lag een paar weken geleden, plus een lap huid achtergelaten op het asfalt en een mentale dreun een zekere overwinning weg te (moeten) geven, vind ik die Roglic toch wel prima rijden hier.
Of dat zaterdag genoeg is?
Beetje bluffen en een beetje de underdog gaan uithangen, ik vind het wel mooi.
Alleen moet je Pogacar nooit onderschatten.

0
Gilberto 8 april 2021 om 22:16

Roglic zelf, en Jumbo, onderschatten Pogacar, of zelfs McNulty, echt niet hoor. Dit is meer wat de anti-bijenbrigade hier op Wielerflits graag roept, zodat ze er achteraf over kenne kome galbakke hiero, afzeike, daar draait het om he

0
Edwin Jansen 8 april 2021 om 23:42

Ja maar je weet toch dat profwielrenners goden zijn?! :P

0
Glorious 8 april 2021 om 22:50

Frans maassen is echt matig

0
Maillot à Pois 8 april 2021 om 22:53

Het zal toch eerder hopen tegen beter weten in geweest zijn denk ik dan. Het zou toch wel een heel sterk nummer geweest zijn, had Vingegaard die sprint nog kunnen winnen nadat hij de groep Roglic haast in zijn eentje terugbracht op de klim.

0
Polleke 9 april 2021 om 07:41

Dat ploegleiders blind en doof achter het peloton aan sukkelen, en dat nog graag laten zien met die on-board camera’s, wisten we al… maar de renners zelf moeten toch ook een beetje nadenken…als er slag om slinger aanvallen komen is er geen andere optie dan een strak tempo aan te houden, de vluchters kunnen dan evengoed weg blijven maar de schade blijft binnen de perken…JV heeft zijn kopman letterlijk achtergelaten…

0
lo squalo dello Stretto 9 april 2021 om 08:52

Klopt, hebben zelf chaos gecreëerd maar waarom? Roglic bleef wat verweesd achter.

0
Polleke 9 april 2021 om 07:44

JV*. Vinegard

0
orlando dani 9 april 2021 om 08:52

Deze reactie geeft wel veel duidelijkheid. Roglic heeft blijkbaar weinig koers inzicht en die 4 sec die hij een dag eerder weg gaf kan ook weleens een dure worden. Al kan natuurlijk ook alles nog goed komen ;)

Maar gisteren snapte ik er al niet veel van nu nog veel minder. Hij moet gewoon zijn verantwoordelijkheid pakken en dat gaatje moeten dicht poefen op die klim. ze zijn hier toch voor de eindzege niet voor een dagzege.

0
Derallleur 9 april 2021 om 09:44

Ben benieuwd hoe het zaterdag uitpakt. Met Vingegaard op 28 sec, kunnen ze die natuurlijk uitspelen om McNulty & Pogacar uit hun tent te lokken. Roglic lijkt goed en ik zie Pogacar hem niet lossen bergop. McNulty heeft nog geen enkele keer kunnen volgen bij een aankomst bergop.

0
Joaquim Agostinho 9 april 2021 om 09:57

Roglic heeft helemaal niets weggegeven.

0
Dion 9 april 2021 om 13:32

Jawel joh, pogacar minimaal 4 seconden en een etappe cadeau gedaan.

0
Bontempi 9 april 2021 om 09:29

Er is toch wel meer tactisch vernuft bij de ploegleiders van UAE. Is duidelijk een punt waar men bij Jumbo Visma aan zou kunnen werken.

0
AnderJ 9 april 2021 om 09:56

Dag twee van de koe in zijn hol kijken. Zoals gisteren gezegd, de gok van TJV heeft (nog) niet goed uitgepakt. Maar bluffen was ook zo gek niet. Aangezien Vingegaard mee was die óók kort in het klassement stond, was het aan anderen om de achtervolgende groep terug te brengen. Er zat genoeg volk in die groep die dat had kunnen doen. Als anderen het gat hadden dichtgereden was er niets aan de hand geweest. E.e.a. maakt UEA niet tactisch briljant en TJV niet tactische faalhazen…

0
Jean Dumas 9 april 2021 om 10:19

Ik denk dat ze verrast waren over de sterkte van McNulty als kandidaat eindwinnaar. Maar als ie dan weer gaat in de afzink moet Roglic in zijn wiel zitten. De combinatie Roglic-Maassen is wellicht te afwachtend.

0
Polleke 9 april 2021 om 10:29

Maassen wist niet wat er allemaal gebeurde, dat is nu eenmaal zo als je van de tour radio geen nieuws krijgt, kan gebeuren…maar de renners zelf moeten er met het kopje bij blijven, met 15 km bergaf te gaan, leider zijnde met een sterke helper aan je zijde…komaan, laat iedereen en klein Pierke aanvallen, strak tempootje erin houden, desnoods zelf meedraaien, niks aan het handje, junioren weten dat al…

0
Wildebert 9 april 2021 om 10:41

Vond de trui ook te makkelijk weggegeven. Begreep ook niet dat Tolhoek niet gewoon tempo bleef rijden, toen hij er weer bij was. Zo zat Tolhoek wel mee, maar had je niets aan hem. En eerst Vingegaard de hele achterstand op McNulthy laten wegpoetsen, prima en knap, maar juist op het moment dat je denkt okay, verslapt Roglic. Hij had juist zelf even moeten pareren. Maar gaf op het verkeerde moment niet thuis. Leek op onderschatting van McNulthy en overschatting van Vingegaard vanuit TJV perspectief. M.i. teveel gepokerd, waar UAE juist steeds het initiatief had.

0
Jean Dumas 9 april 2021 om 11:20

Blijkbaar moest Roglic zelf beslissen, en zag hij dat het aan hem alleen was in de afdaling. Dan maar in het wiel. Maar het zorgt op het vlakke wel voor een chaotische koerssituatie, want iedereen verwacht dat TJV met twee renners in de groep de kop neemt.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone