Roglic leider af: “Nu meer rust en minder stress”

donderdag 16 mei 2019 om 19:09
Roglic leider af: “Nu meer rust en minder stress”

foto: Cor Vos

Het zal even wennen zijn voor Primož Roglič, maar de Sloveen zal morgen niet starten in de roze trui. De kopman van Jumbo-Visma verloor het kleinood onderweg naar San Giovanni Rotondo. “Dat we het roze kwijt zijn, zie ik echter niet als een nadeel”, zo is Roglič van mening.


Roglič liet zijn ploeggenoten wel op kop rijden, maar gaf de koplopers de nodige ruimte. Hierdoor wist Valerio Conti de roze trui te veroveren. Roglič vindt zichzelf nu terug op de elfde plaats in het klassement. “We hebben als ploeg gecontroleerd, maar we wilden ook niet teveel energie steken in het terughalen van de kopgroep.”

“Dat we het roze kwijt zijn, is zeker niet nadelig. Het geeft mij en de ploeg wat meer rust en minder stress. De Giro duurt nog heel lang en de beslissende etappes moeten nog komen”, aldus Roglič, die een hachelijk begin van de etappe kende. De ronderenner kwam namelijk ten val.

Schaafwonden 
“Ze vielen voor mij en ik kon de crash niet ontwijken. Dat is ook wielrennen. Gelukkig zijn het alleen maar schaafwonden. Het valt allemaal mee.” Ploegleider Addy Engels vult aan. “De valpartij van Primož is een klein smetje, maar hij is in orde. We staan er nog steeds prima voor.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

defietser 16 mei 2019 om 19:11

En hoe gaat het met de Plus?

Ultras100 16 mei 2019 om 20:00

Vraag ik me ook af…
Verwacht(te) veel van hem!

Slurpie Blauw 16 mei 2019 om 22:11

Ik ben Roglic. Ik zeg niets interessants. Ik koers nooit interessant. Ik ben een robot en ik draag niks bij aan deze sport.

Bulcke 16 mei 2019 om 22:15

Goh. En wat vindt je van Dumoulin?

HennieK 16 mei 2019 om 22:52

Vervang “Roglic” door “Slurpie Blauw” en “deze sport” door een punt.

Tripodboom 16 mei 2019 om 22:44

Denk dat het de ploeg al veel krachten heeft gekost. Ik zag Kuss ook al zuchten en blazen.

Gilberto 17 mei 2019 om 09:43

Dat doen ze toch zelf. Ik moet er altijd hartelijk om lachen dat overdreven paniekgedoe van een ploeg met de leiderstrui. Belachelijke ongeschreven wielerwetten dat je ineens als imbecielen moet gaan rijden en die zogenaamde verantwoordelijkheid op je moet nemen

mus van de maasstad 17 mei 2019 om 06:14

Waarom zouden die 2 in hun vuistje lachen?

Cap 17 mei 2019 om 10:26

Je hoeft als ploeg het gewicht van de koers inderdaad helemaal niet op je te nemen. Je kan ook gewoon de benen stil houden want Yates, Nibali en Lopez c.s. gaan gerust net zo hard zweten wanneer mannen als Conti, Masnada en Oomen een kwartier uitlopen.

Aan de andere kant valt het allemaal wel mee. Je rijdt gecontroleerd omhoog in een tempo dat iedereen kan volgen en er zijn slechts een paar mannen die echt op kop moeten en een paar procent meer geven dan normaal.

Ik zou het trouwens wel prima vinden als Jumbo wat afgemat wordt, dat kan de koers alleen maar leuker maken. Anders krijg je een te sterke Roglic met daaromheen ook nog eens een te sterke ploeg hulpbots, dat hebben we al vaak genoeg gezien bij Sky.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.