Roglic kent geen problemen in laatste bergrit: “Weer een dag afgevinkt”
foto: Cor Vos
donderdag 17 september 2020 om 18:34

Roglic kent geen problemen in laatste bergrit: “Weer een dag afgevinkt”

Primož Roglič moest nog even opletten in de laatste bergetappe van de Tour de France, vooral op de steile flanken van de Montée du plateau des Glières, maar de renner van Jumbo-Visma maakte opnieuw een sterke indruk. “We kunnen weer een dag afvinken”, aldus Roglič.

De Sloveense geletruidrager heeft in het klassement nog altijd een voorsprong van 57 seconden op zijn grootste concurrent Tadej Pogačar. Roglič en Jumbo-Visma moeten nog drie etappes overleven om in Parijs ook daadwerkelijk de Tour te winnen. Roglič: “De komende etappes zijn echter nog gevaarlijk.”

“De Tour zal worden beslist in de individuele tijdrit van zaterdag, maar we moeten morgen ook gefocust blijven. Het is zeker geen vlakke etappe.” Jumbo-Visma was ook vandaag, op weg naar La Roche-sur-Foron, weer de sterkste ploeg. Zo finishte Wout van Aert knap als derde, Roglič werd vierde en ook Tom Dumoulin en Sepp Kuss zaten nog in het eerste groepje.

“De ploeg heeft vandaag weer geweldig gereden. We hebben nu twee zware etappes overleefd. We moesten ook vandaag weer vele kilometers op kop rijden en de koers controleren op de beklimmingen. Maar dat hebben we vandaag weer goed gedaan. Ik focus me tijdens de rit niet op mijn rivalen. Het beste is om met jezelf bezig te zijn.”

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
17 september 2020 18:41
Leuk en lekker veilig dat Van Aert de boni's wegsnoept maar volgens mij had Roglič die vier seconden ook wel gepakt. Had nog net dat extra glansje gegeven aan vandaag.
17 september 2020 18:45
Dat klopje op de schouder van Pogacar was echt wel een patron momentje.
17 september 2020 18:46
Jammer hoe zo'n Tour tegenwoordig beleefd wordt, het is als een 1-0 maken in de eerste helft en in de tweede helft enkel nog maar verdedigen. Amper spektakelwaarde, en dat zal zich op termijn ook gaan vertalen in minder interesse.
    17 september 2020 18:55
    Misschien simpel in acht nemen dat JV gewoon de corona crises het beste (en slimste?) is door gekomen en daar nu vruchten van plukt. Hebben 1e week al 3nritten gepakt en daarna de gele trui.
    Het is dan aan de rest om iets te doen en die zijn gewoon niet bij machte momenteel.

    Ik denk persoonlijk niet dat dit ook volgend jaar zo maar weer zo is. Andere ploegen dan wellicht wel goed voor bereidt. Dus dat ze nu alles op gele trui verdedigen zetten is echt wel logisch.
    17 september 2020 19:00
    @dukeman
    De meeste voetbalwedstrijden zijn retesaai, zeker op grote toernooien. Hoe Portugal het EK won, dat was gewoon verschrikkelijk. De Formule 1, ook geen reet aan. Toch blijven de mensen kijken. Het gaat niet zozeer om het wedstrijdverloop, maar om de hoofdrolspelers. Het wielrennen heeft behoefte aan nieuwe helden, en daar is bv. Pogacar er een van.
    17 september 2020 19:31
    Hoelang kijk jij al wielrennen?
    Spektakelwaarde vind je namelijk sinds de afgelopen 30 jaar terug in een geheel ander soort koersverloop. Je hebt 30 jaar getuige mogen zijn én de mogelijkheid gehad je aan te passen aan dit type koersverloop.
    Elke vorm van topsport evolueert zich richting de ‘marginal gains’.. Basta..
    Ga in plaats van klagen lekker een potje amateurvoetbal van het 5e Sporting Hardegarijp op zaterdagochtend kijken en als toetje op zondagochtend een veteranenkoers van de grote prijs Schuddewubbeveen. Doe ik ook en genoeg te genieten van de door bierbuik strakgetrokken tenues van Harrie ’De Beckenbauer van Hoge Hexel’ of Herman ‘de kraai van Oude Pekela’..
17 september 2020 19:00
“We kunnen weer een dag afvinken”.
Gaap.
    17 september 2020 19:59
    Naa precies, wat een instelling. Verlang al een paar dagen naar de klassiekers.
17 september 2020 19:06
Primoz gaat zaterdag genadeloos huishouden.
De goede lieve Sint hoeft nu geen cadeautjes meer uit te delen.
    17 september 2020 19:29
    Dat denk ik eerlijk gezegd ook. DIe heeft echt nog over. De enige bedreiging is WvA en de vraag is of die voluit gaat.
    17 september 2020 19:38
    Een goede Dumoulin kan Roglic ook verslaan. Was voor zijn blessure de enige die regelmatig kon wedijveren met Dennis in lange tijdritten, en is op een soortgelijk parcours als zaterdag met overmacht wereldkampioen geworden.
17 september 2020 19:29
De overheersing door us postal was saai
De overheersing door sky/ineos was saai
De overheersing door jumbo is nog saaier.
Hopelijk gaat er wat veranderen in de wielrennerij. Anders haken veel wieler liefhebbers af.
Overigens wel blij dat er überhaupt wordt gereden in covid tijd.
    17 september 2020 20:01
    saai + dope
    saai + insinuatie
    JOEPIEEE, no questions asked.
    17 september 2020 20:19
    Ik zou een voorstander zijn van ploegen van 6 man. Sponsorkosten gaan naar beneden, dus makkelijker voor sponsoren om in te stappen, en er is minder controle in de koers.

    In essentie is wielrennen een individuele en geen ploegnsport. Je hebt ploeggenoten om je te helpen als je lek rijdt of materiaalpech hebt, maar de hedendaagse controle is slaapverwekkend en noopt om nieuwe ideeen, zoals kleinere ploegen.
    17 september 2020 20:29
    5 man nog beter. Zei het gisteren nog.
17 september 2020 21:06
Ik vond het een super mooie Tour dit jaar. Drie weken strijd. Vroeger had je eerst zes slaapverwekkende sprintritten. En dan kwam Indurain of Lance en die pakte drie minuten tijdens de eerste lange tijdrit en consolideerde dat tot de tweede lange tijdrit. Ik vind dat de tourorganisatie nu veel afwisselende ritten op het programma zet en er rekening mee houdt dat er tot in de laatste week spanning is om het podium en de top10.
    17 september 2020 21:34
    Zoveel misvattingen. Lance, en ook Froome, vielen bergop zeer regelmatig aan. Meestal zodanig dat ze de concurrentie in de eerste bergrit al volledig in de vernieling reden. Tsja, dat je daarna een voorsprong van 2 minuten verdedigd en uitgebouwd lijkt me niet onredelijk.

Reacties zijn gesloten.