Roglic: “Jammer dat ik niet win, maar ik ben blij met mijn vorm”

woensdag 7 april 2021 om 19:14
Roglic: “Jammer dat ik niet win, maar ik ben blij met mijn vorm”

foto: Cor Vos

Primož Roglič kwam als tweede over de streep in de derde rit van de Ronde van het Baskenland. In de laatste meters van de steile slotklim moest de Sloveense kopman van Jumbo-Visma alleen Tadej Pogačar voor zich dulden. Wel behield hij de gele leiderstrui.

Roglič was tevreden over zijn optreden. “Ik ben tevreden met de manier waarop de etappe van vandaag is verlopen. Het is jammer dat ik uiteindelijk niet win, maar ik ben blij met mijn vorm. De slotklim was heel erg zwaar en intensief. Op vijfhonderd meter van de finish viel het een beetje stil en daardoor kwamen ook enkele renners terug. Vervolgens was Tadej net iets beter in de sprint en hij verdiende deze zege.”

“Ik ben blij dat het goed met mij gaat en dat ik nog steeds aan de leiding sta. Ik moet de komende dagen waakzaam zijn voor eventuele aanvallen. We moeten het dag per dag bekijken. Het grote doel is om deze wedstrijd te winnen. Het maakt me uiteindelijk niet uit of ik met één seconde of met vijf minuten verschil win”, aldus de Sloveen, die nu een voorsprong van twintig seconden op Pogačar verdedigt.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 7 april 2021 om 19:27

Hij is goed in vorm en dit soort ondingen liggen hem enorm. Kort en supersteil dan kan hij het koffiemolentje perfect inzetten. Laat wel wat boni’s liggen maar heeft met Jonas wel een sterke pion over en kan vrienden maken morgen door de vluchters te laten rijden en dan is het aan UAE om deze terug te halen.

Glorious 7 april 2021 om 19:42

Morgen en vrijdag geen seconde verliezen en goed team. Zaterdag volgen en knallen.

Peter Lippens 7 april 2021 om 19:43

Zaterdag is wel de laatste dag en dan weet je het wel, Primoz zal zijn voornaam wel weer eer aandoen

molovin 7 april 2021 om 19:54

Op cyclingnews zegt die dat als hij de finish beter had gekend hij had anders had aangepakt en van voren had willen blijven zitten omdat inhalen na de laatste hup onmogelijk was.

Murcia 7 april 2021 om 19:58

Als dat zo is gewoon een fout van hemzelf en de ploegleiding dus, Poga werd er wel speciaal op gewezen door Matxin.

fietsvriend 7 april 2021 om 20:03

is het ook niet net een beetje gogme dat Roglic mist doordat ie laat begonnen is met koersen? Maar goed, dan had ie, gelijk Matxin, door zijn ploegleider erop gewezen kunnen worden. Of het een dure fout was gaan we zien komende dagen. Wat een heerlijke meerdaagse koers is dit toch.

Michelangelo 7 april 2021 om 20:36

Als je het rondje uiteindelijk wint is dit klein bier… Maar mocht je uiteindelijk 3 seconden te kort komen, tja…

Man met de hamer 7 april 2021 om 21:36

Dit hele rondje is klein bier 0.5 %.

Dikke vrouw 7 april 2021 om 20:03

Pogacar volgen, op z’n fiets blijven zitten en dit rondje is voor primoz

Headlines

Materiaalzone

Populair