Roglič houdt zich op de vlakte: “Een klassement? We gaan het zien”
foto: Sirotti
donderdag 5 juli 2018 om 12:09

Roglič houdt zich op de vlakte: “Een klassement? We gaan het zien”

Primož Roglič is dit seizoen na Alejandro Valverde de meest succesvolle renner als het aankomt op kortere rittenkoersen. De Sloveen van LottoNL-Jumbo won dit jaar al de Rondes van het Baskenland, Romandië én Slovenië. Maar of hij voor een klassement gaat in de aankomende Tour de France, wil Roglič niet echt kwijt. “We gaan het zien”, is zijn antwoord op de vraag van De Gelderlander.

Aanvankelijk zou Roglič zich op dagsucces richten, terwijl Steven Kruijswijk werd aangewezen als klassementsrenner. Door het recente succes is de status van de 28-jarige allrounder echter veranderd. Zo bombardeerden onder meer Nairo Quintana en Alejandro Valverde Roglič als een van de favorieten voor Tourwinst.

Zelf blijft de Sloveen echter vaag, als het gaat over zijn persoonlijke ambities. “Mijn doel? Ik ben er vooral om te leren, en drie weken geconcentreerd te blijven.” Toch lijkt Roglič een klassement te verkiezen boven dagwinst. “Het is eerst zaak om veilig de Alpen en de Pyreneeën te bereiken.”

“Vanaf dat moment kan alles gebeuren, en zal blijken of ik een klassement kan rijden. Of dat ik net als vorig jaar voor een ritzege of de bolletjestrui ga. Ik ben nog jong, het is geen ramp als ik dit jaar niet voor een klassement kan gaan. In dat geval kom ik in de toekomst terug om te winnen”, zo besluit hij.

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2018 12:14
Logisch.. waarom zou je jezelf onnodig druk opleggen? Die druk zal Kruijswijk veel meer voelen en kan ie ook beter aan denk ik.
5 juli 2018 12:15
Dat laatste stuk wijst er toch wel op dat LottoNL Jumbo gewoon met twee kopmannen voor het klassement zal rijden. Mocht er dan een van de twee wegvallen in de eerste week gaan ze gewoon vol voor de ander rijden, met een ietwat vrijere rol voor diegene die het klassement heeft moeten laten lopen. Op zo'n manier kan in het geval dat er nog maar 1 man goed staat (zeg in dit geval Roglic) de ploeg goed een mannetje a la Gesink / Kruijswijk / Tolhoek vooruit sturen in cruciale tactische etappes tegen het eind van de ronde. Ik ben benieuwd of hij er zonder kleerscheuren door zal komen.
5 juli 2018 12:17
Hou je rustig ROGLA...
Om als een Sloveense adelaar toe te slaan op de momenten die er toe doen...duimen voor deze sympathieke renner
5 juli 2018 12:27
Ik geloof er niet in.
5 juli 2018 12:32
Het AK in een grote ronde is onbekend terrein voor Roglic, dus allicht dat hij er nog niet zoveel over kan zeggen. Kan vriezen, kan dooien. Maar als hij het goed doet is het zeker geen verrassing.
5 juli 2018 12:51
@achterhoeker
Waaruit blijkt dat Roglic sympathiek is?
5 juli 2018 13:01
rustig brengen
5 juli 2018 13:01
Roglic toch ook niet de allerbeste stuurkunsten.
Moet daarom idd eerst zien dat hij ongeschonden de bergen bereikt.
Mocht hem dit lukken, dan zie ik hem wel leuke dingen doen.
Mocht hij leuk meedoen, heeft hij op de voorlaatste dag nog een pijl klaar in de tijdrit!
5 juli 2018 13:22
Voor mij is Roglic gewoon op Froome na de grootste kanshebber op de eindzege. Gebaseeerd op rondes van een week, toegegeven.. maar hij kan werkelijk alles als de beste. Op de korte stijle klimmetjes is hij zelfs dan Froome. Heb hem zelden een slechte dag zien hebben als hij zich ergens op richt.
5 juli 2018 13:37
Tja.. Carapaz kan 4e worden in de Giro dus waarom Roglic niet een topnotering in de Tour?
5 juli 2018 13:39
@Baik- Baik
Ja zo komt ie op me over...heb ook nog nooit wat vervelends over hem gelezen...
Mijn persoonlijke mening natuurlijk...
5 juli 2018 13:40
Zorgen dat hij 1e week ongeschonden doorkomt en dan is er veel mogelijk
Podium kan hij echt wel rijden mits hij t niveau haalt van Baskenland.
Vergeet allemaal niet dat Kruijswijk ook gwn richting top 5 kan gaan.
5 juli 2018 13:43
Ik ben bang dat Kruijswijk in zijn bewijsdrang tov Roglic ten onder gaat. Dan is het tegelijk fijn dat Roglic zijn stokje kan overnemen. Denk dat dit wel eens een heel geslaagde tour kan worden voor LottoJumbo
5 juli 2018 13:43
Roglic komt vaag op mij over, wat natuurlijk niet onsympathiek hoeft te zijn. Kruijswijk komt op me over als een beroepsmilitair.

Weten we dat ook weer tenminste
5 juli 2018 13:56
@RV Ik heb Roglic twee keer even gesproken, maar het is zeker geen vage kerel hoor. Hij schreeuwt alleen niet van de daken maar een hele vriendelijke maar wat verlegen man is het. Ik heb geen reden om aan te nemen dat hij dat in andere gevallen niet is, maar ja ik kan alleen op mijn persoonlijke paar minuten gesprek af gaan.

Ik denk overigens wel dat hij heel veel meer kan dan we van hem mogen verwachten. Dus ik verwacht een etappe overwinning maar ik hoop op een mooi klassement :)
5 juli 2018 14:28
Ik laat me graag verrassen door Primoz. Maar ik denk dat het meer een coureur is/wordt van de weekse koersen, als Spilak, Thomas, Rui Costa en naar mijn mening ook Porte.
5 juli 2018 15:01
Als ik moet kiezen tussen Kruijswijk en Roglic kies ik voor Kruijswijk , het gaat hier om sport en emotie en als Nederlander ben ik dan voor de Nederlander. Wat koop ik ervoor als ik straks het lijstje van Tour winnaars zie met een Sloveens vlaggetje ? Mocht Kruijswijk door het ijs zakken dan verandert er natuurlijk wel het een en ander en stappen we over op plan B supporteren voor de best van Lotto-Jumbo, Maar we hebben ook nog altijd Tom Dumoulin. ;)
5 juli 2018 15:19
@urbansteel
Wat koop je er dan extra voor als het een Nederlander is?
Die buitenlander kan wel eens een veel sympathieker/leuker/vermakelijker/alles wat positief is persoon zijn, maar dat doet er blijkbaar niet toe.
5 juli 2018 15:23
Opvallend hoe vaak de namen Spilak en Rui Costa voorbij komen, als zou Roglic hetzelfde type renner zijn. Het kan hoor, maar hij is op alle vlakken beter dus wellicht ook in het drieweekse werk.
5 juli 2018 15:33
@tendam
Spilak komt wellicht in de buurt bij zijn tijdritten, en Costa bij zijn aanvallen. Maar dat beiden gecombineerd is toch alleen Roglic.
5 juli 2018 15:37
@r525

Quote:
Wat koop je er dan extra voor als het een Nederlander is?


Moet je is aan al die Nederlandse fans van Max Verstappen vragen.
Sport is emotie en niet iets waar je als neutrale droge register account zakelijk zit te kijken.
Ik heb op de banken gestaan voor Robert met Oman en Canada , ik heb mijn huis afgebroken met Steven zijn Giro, ik ben duizend keer gestorven met Tom in de Giro van vorig jaar die van dit jaar was niet minder. Deze gevoelens heb ik totaal niet met buitenlanders , ik kan wel genieten van hun prestaties en inspanningen maar ik heb er geen emotionele bindingen mee.
5 juli 2018 19:45
Nu snap ik ook beter van mezelf waarom ik zo,n fan van Kruijswijk ben (nog meer dan Dumoulin eigenlijk) en helemaal niets nada met Roglic heb.....want ex beroepsmilitair.... RV thanks for this.
6 juli 2018 08:41
@urbansteel
Mooie toelichting. Niet dat ik er iets van begrijp, maar dat maakt niet uit ;)
Verstappen vind ik altijd het perfecte voorbeeld van hoe simplistisch chauvinisme is. Als die jongen geen Nederlander was geweest, had hij nog geen 5% van de aanhang gehad die hij nu heeft. Walgelijk mannetje. Gelukkig is het binnen het wielrennen niet zo erg :)

Reacties zijn gesloten.