Roglic grijpt de macht in Parijs-Nice: “Nu de trui naar Nice brengen”

woensdag 10 maart 2021 om 16:55
Roglic grijpt de macht in Parijs-Nice: “Nu de trui naar Nice brengen”

foto: Cor Vos

Tegen Primož Roglič was vandaag geen kruid gewassen in Parijs-Nice. De kopman van Jumbo-Visma wist zijn concurrenten voor de eindzege te lossen op de slotklim in Chiroubles en veroverde zo de leiderstrui. “Dit is echt geweldig”, is zijn eerste reactie in het flashinterview.

De Sloveense topfavoriet kon in de finale rekenen op George Bennett en Steven Kruijswijk en wist het werk van zijn ploeggenoten met verve af te ronden. Roglič versnelde met nog enkele kilometers te gaan en bleek sterk genoeg om een solo uit zijn benen te persen. “We hebben vandaag heel erg goed gewerkt en ik had gelukkig de benen om het af te maken.”

Vertrouwen
“Ik ben heel blij dat we vandaag twee overwinningen hebben behaald als ploeg”, doelt de nieuwe leider in Parijs-Nice op de sprintzege van Wout van Aert in Tirreno-Adriatico. “Het was een zware dag, maar wel iets voor mij. Het doel is nu om de trui naar Nice te brengen. We hebben een sterke ploeg en we zullen met vertrouwen beginnen aan de komende etappes.”

In het klassement heeft Roglič nu behoorlijk wat ademruimte. Titelverdediger Schachmann staat nu tweede op 35 seconden van de Sloveen, de jonge Amerikaan Brandon McNulty (+ 37 seconden) is de nummer drie. Morgen staat er een relatief vlakke etappe naar Bollène op het programma. Op vrijdag, zaterdag en zondag volgen nog enkele zware etappes.

foto: Cor Vos

Ploegleider Grischa Niermann zag een sterke Roglič aan het werk. “Het was nog even spannend in de laatste kilometer, maar hij heeft vandaag weer laten zien dat hij op dit moment de sterkste is in dit veld. Vandaag ging eigenlijk zoals we gepland hadden. Iedereen heeft het uiteindelijk goed gedaan, waardoor Primož in de laatste drie kilometer voor de winst kon gaan.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

chasse patat 10 maart 2021 om 17:06

Het lijkt mij duidelijk dat er in deze koers maar één kopman is bij TJV. In de Tour zal WVA de tweede zijn.

kelderfan 10 maart 2021 om 17:49

Ja, maar hoe zit ’t met Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, die in GT’s toch wel goed is.

Murcia 10 maart 2021 om 18:26

Overal waar hij start is hij de kopman van de ploeg met een geweldige druk op zijn schouders en hij maakt het bijna altijd waar. En als het een keer niet lukt is hij een week later al weer in staat om te winnen. Dat is pure klasse van het lichaam maar ook in het koppie. Dat is wat Wout en hij in elkaar her- en erkennen.

Wim Kruithof 10 maart 2021 om 21:33

precies, twee parels op wielen.

Romāns Vainšteins 10 maart 2021 om 21:46

Een parel op een wiel, wat moet dat er stom uit zien zeg.

Wim Kruithof 10 maart 2021 om 22:01

Romans, gek en geniaal liggen dicht bij elkaar. Wat mij betreft dans jij geregeld op het koordje ertussen…

Sammysosa 10 maart 2021 om 22:13

Je kunt ook prima beargumenteren dat dat koortje een fabel is Wim.

Wim Kruithof 10 maart 2021 om 22:22

Sammy, wat hem ofwel in het rijk der gekken plaatst, of genialen. Daar wil ik mijn handen niet aan branden.

rahimns 10 maart 2021 om 21:35

Sinds april 2018 niet meer buiten de top 5 geëindigd in klassementswedstrijden die hij uitreed. Heel indrukwekkend knap.

Turtlehead 10 maart 2021 om 21:46

Tsja, dit rondje heeft ie nog niet eerder gewonnen, dus is een mooie aanwinst op zijn erelijst.
Maar… huid en beer en zo. Niet vallen, geen positieve corona-test in de ploeg en (het is nog vroeg in het seizoen, vorm is nooit helemaal stabiel, PN wordt altijd op secondes beslist): je niet rijk rekenen.

KennyKlimmen 10 maart 2021 om 21:57

Ik ben qua wielrennen nogal chauvinistisch. Van mij mag hij naar Ineos, UAE of een andere WT ploeg die de financiën heeft…..

Gilberto 10 maart 2021 om 22:02

Xenofoob…

KennyKlimmen 11 maart 2021 om 07:51

Heerlijk, Gilberto. Door jou sta ik op met een glimlach.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone