Roglic gaat voor winst in Parijs-Nice: “Beste versie van mezelf laten zien”

vrijdag 5 maart 2021 om 18:23
Roglic gaat voor winst in Parijs-Nice: “Beste versie van mezelf laten zien”

foto: Cor Vos

Primož Roglič staat zondag als een van de topfavorieten aan de start van Parijs-Nice. In de Koers naar de zon komt de kopman van Jumbo-Visma voor het eerst in actie sinds zijn Vuelta-winst, nu vier maanden geleden. “Ik kon niet wachten op de start van het seizoen.”

Roglič vertoefde afgelopen maand op Tenerife om zich met een trainingsstage op het nieuwe jaar voor te bereiden. “In het begin van het seizoen is het altijd even aankijken hoe alles gaat lopen. De nieuwe fiets bevalt goed en de schijfremmen zijn een stap vooruit. Daarnaast heb ik vertrouwen in de ploeg. Toen ik zag hoe goed de jongens in de UAE Tour reden, kon ik niet wachten op de start van het seizoen. De hoogtestage ging zoals gepland en ik wil in de komende wedstrijden de beste versie van mezelf laten zien. Ik probeer echt op alle vlakken vooruitgang te boeken.”

Jumbo-Visma gaat met zijn Sloveense kopman voor de winst in het algemeen klassement. “Na de derde en vierde etappe kunnen we kijken of we een voorsprong moeten verdedigen of we juist de laatste etappes de aanval moeten inzetten”, aldus ploegleider Grischa Niermann. Behalve Roglič komen ook Lennard Hofstede, Steven Kruijswijk, Tony Martin en Sam Oomen voor het eerst dit seizoen in actie. Voor Oomen wordt het bovendien zijn eerste optreden in het geel-zwarte tenue, sinds zijn overstap van Team Sunweb.

George Bennett en Jos van Emden, die allebei al de eerste koerskilometers in de benen hebben, maken de selectie compleet.

Jumbo-Visma voor flag-fr Parijs-Nice 2021
flag-nz George Bennett
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-de Tony Martin
flag-nl Sam Oomen
flag-si Primož Roglič

Dit artikel delen:

7 Reacties

madeinstars 5 maart 2021 om 18:44

Tegenstand erg matig. Als Jumbo hier niet minstens de eerste zes plekken van het klassement bezet hebben ze compleet gefaald. Volledig podium in alle ritten lijkt me de enige maatstaf die we mogen toepassen op het presteren van de ploeg deze ronde.

nobrakes 6 maart 2021 om 07:18

Beetje overdreven, kijk nog maar even goed naar de deelnemerslijst

Murcia 5 maart 2021 om 18:45

Zwakste 7 namen van de deelnemende World Tour ploegen en waarom start die Sloveen morgen niet ter ondersteuning van Wout.
Reacties graag.

KimJungPoels 5 maart 2021 om 18:54

Erg sterke selectie met de allerbeste kopman in de WT zo’n beetje samen met Pogacar.

Daarnaast ook meerdere renners die top-10 hebben gereden in grote rondes met Bennett, Kruijswijk (zelfs podium) en Oomen. Martin is een van de beste wegkapiteins die je kunt hebben.

Hofstede en van Emden zijn wat minder speciaal maar zeer degelijk op een goede dag, al is dat bij Jos al wel even geleden.

Oja, deze omkadering is beter dan die van Wout. Zeker weten.

S. Morgenstern 5 maart 2021 om 20:20

Kansloos in de sprint ritten. Dat is toch wel matig voor een ploeg met zoveel prestige.

Jungle Man 6 maart 2021 om 03:19

Roglic mag met minder dan de eind overwinning geen genoegen nemen.
Hopelijk laat Oomen weer eens iets zien. Vind ik interessanter om te volgen dan Roglic.

Jean Dumas 6 maart 2021 om 08:23

Hij heeft een goede ploeg om te waaieren, ben benieuwd.

Headlines

Materiaalzone

Populair