Roglic behoudt leiderstrui in Romandië na “zware dag”

donderdag 2 mei 2019 om 19:49
Roglic behoudt leiderstrui in Romandië na “zware dag”

foto: Cor Vos

Regen, regen en nog eens regen. Zo was de tweede etappe van de Ronde van Romandië het best te omschrijven. Stefan Küng kwam na een indrukwekkende solo als eerste over de streep, maar Primož Roglič wist de leiderstrui te behouden. “Het was een zware etappe”, aldus ploegleider Jan Boven.

De Sloveense klassementsrenner kende geen problemen onderweg, al was het wel opletten geblazen. “Het was niet alleen een zware etappe vanwege het parcours, maar ook door de barre weersomstandigheden. Er reed vanuit het begin een sterke kopgroep weg”, zo schetst Boven.

Over sprintersploegen: “De overtuiging ontbrak”
Uiteindelijk kwam het peloton te laat om Küng nog terug te pakken. “Hij stond op vijf minuten, dus we konden het gat ook niet te groot laten worden. We hebben in het begin er achteraan gekoerst om ze binnen schot te houden. Op het einde namen de sprintersploegen het over, maar de overtuiging ontbrak.”

Roglič begint morgen als leider aan de derde etappe van en naar Romont. Onderweg moeten de renners de Sorens, de Vuisternens-en-Ogoz, Vauderens en de Villars-Bramard beklimmen. Na de laatste klim is het nog 12,5 kilometer tot de finish. Het verschil met eerste belager Rui Costa bedraagt tien seconden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Veloburto 3 mei 2019 om 00:53

Toch wel risky om de RvR te willen met het oog op de Giro

Gilberto 3 mei 2019 om 03:54

Beetje trainen, etappe op zak, en wie weet ‘gewoon’ die ronde op je palmares bijschrijven, niets mis mee!

Jean Dumas 3 mei 2019 om 12:21

Voorin blijven in de finale is risicovol, en mentaal tikt het aantal uren in leiderstruien ook aan. Niet voor niets trainen de groten zo lang mogelijk door. Wellicht is hij een hele grote, maar dat moeten we nog zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair