Roglic begint met zege aan Baskische campagne: “Een geweldige start”

maandag 4 april 2022 om 18:01
Roglic begint met zege aan Baskische campagne: “Een geweldige start”

Evenepoel en Roglič in gesprek na de finish - foto: Cor Vos

Primož Roglič is zijn jacht op een derde eindzege in de Ronde van het Baskenland uitstekend begonnen. De Sloveen won in Hondarribia de inleidende tijdrit, nadat hij in een titanenduel wist af te rekenen met Remco Evenepoel. “Ik ben hier echt heel erg blij mee”, reageerde ritwinnaar Roglič na afloop in het flashinterview.

De Sloveen moest aan het enige tussenpunt nog een halve seconde toegeven op Evenepoel, maar wist in de slotfase nog wat te versnellen en zo de winst veilig te stellen. Roglič stond al goedgemutst en met de nodige motivatie aan de start. “Het was gisteren al echt genieten tijdens de ploegenvoorstelling, met al die mensen. Ik ben heel erg blij dat ik hier win. Het was een supertechnische tijdrit, maar ik beschikte over de goede benen.”

“Ik bekijk het echt dag per dag”
Roglič maakte vandaag het verschil in de laatste technische kilometers en was aan de finish goed voor een dubbelslag. De Sloveen rekent zich echter nog niet rijk wat betreft een nieuwe eindoverwinning. “Dit is nog maar het begin. Het was maar een inspanning van tien minuten. Er zijn nog geen grote verschillen in het klassement, maar het is natuurlijk altijd beter om nu wat voorsprong te hebben.”

“Dit zegt echter nog niks. Het is wel een geweldige start, maar we bekijken het echt dag per dag. We gaan het zien. Ik heb nu al een zege op zak en ga hier echt even van genieten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 4 april 2022 om 18:09

Zijn tijdritten zijn weer beter geworden lijkt het. Hier viel vooral op dat hij dat kasseienklimmetje naar de finish opvrat en het in de hoogte jagen van het tempo na de haakse bocht. Met de specialiteit van het steile muurtjes en heuvelwerk nog in de komende dagen neemt hij een voorschot op de eindzege.Maar in tegenstelling tot Pogacar weet je het bij Primoz nooit zeker.

0
O59 4 april 2022 om 18:24

Prachtige prestatie van Roglic. REV ook heel sterk.

0
Jos Jalapenos 4 april 2022 om 22:10

Keurig. Roglic levert altijd. Opvallend dat Evenepoel weer niet thuis geeft.

0
Pannenkoek 5 april 2022 om 10:46

Is 2e niet thuis geven?

0
S.t.B 4 april 2022 om 22:30

Zag het eerlijk gezegd niet meer gebeuren na de TT van Remco, en met mij vele commentatoren.
Maar ja.. Als Gary Lineker verstand had van wielrennen zou het als volgt klinken…

Wielrennen is een sport met specialismen. Één ervan is tijdrijden. Laat je dit specialisme op Spaanse bodem plaatsvinden en Primoz Roglic doet mee, dan wint Primoz Roglic.

0
Boasson en Hagen 5 april 2022 om 07:35

Geweldige beelden van Primoz met zijn zoontje op het podium.

0
Zenon J. 5 april 2022 om 08:05

Zouden ze bij JV dan toch gelijk hebben dat Roglic nog niet aan zijn plafond zit en ieder jaar nog beter wordt? Gezien de demonstratie van gisteren zou het zomaar kunnen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone