Roger Kluge doet stap terug naar Duits continentaal team

woensdag 30 november 2022 om 14:21
Roger Kluge doet stap terug naar Duits continentaal team

Kluge (rechts) was jarenlang de loods van Ewan - foto: Cor Vos

Roger Kluge is profwielrenner af. De ervaren Duitser, die in 2016 een etappe won in de Giro d’Italia en de laatste jaren als lead-out fungeerde bij Lotto Soudal, heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij het Duitse continentale team Rad-net Osswald.

De 36-jarige Kluge kreeg na de degradatie van Lotto Soudal geen nieuw contract aangeboden en was dus nog op zoek naar een nieuwe ploeg. Dat hij bij Rad-net Osswald (de afgelopen jaren meer bekend als Rad-Net ROSE) neerstrijkt is niet heel onlogisch. Daar treft hij namelijk Theo Reinhardt, met wie Kluge op de baan een succesvol duo vormt op de koppelkoers. Zij werden al twee keer wereldkampioen en een keer Europees kampioen op dat baanonderdeel.

“Ik was graag op WorldTour-niveau actief gebleven, maar ik ben blij dat ik hier kan rijden, ook al is het vooral een opleidingsploeg”, vertelt Kluge, die het weg- en baanwielrennen wil blijven combineren. “Bij deze ploeg is er traditioneel veel aandacht voor het baanwielrennen. Mijn doel is om in 2024 voor de vijfde keer mee te doen aan de Olympische Spelen, en het liefst sluit ik mijn carrière daar af met een medaille. Op dit moment voel ik mij goed genoeg om dat doel te bereiken.”

Maar die Spelen in Parijs zijn pas over anderhalf jaar. “Eerst geniet ik van het volgende hoofdstuk in mijn carrière met deze jonge renners. Ik denk dat ik mijn ambities en ervaring kan doorgeven, en dat wordt een spannende opdracht”, verwacht Kluge. Samen met Reinhardt is hij in 2023 de enige renner in de selectie van Rad-net Osswald die voor het jaar 2000 geboren is.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Maenhout 30 november 2022 om 16:18

Kluge is toch nog steeds profrenner, zij het met een (veel) lager inkomen uit het wegrennen?

1
storm-biker 30 november 2022 om 16:55

Die kans is idd zeer groot. Maar Wielerflits hanteert "prof" alleen voor World Tour en Proconti (en Team Tietema….) renners en daar valt wat voor te zeggen.
Conti renners kunnen vanalles verdienen van niets, naar een kleine vergoeding tot een volwaardig salaris, maar dat is niet te achterhalen.
Het zo stellig neerpennen dat hij prof af is zou niet mij keuze zijn, titel van het stuk is dan beter.

0
Samamba 30 november 2022 om 20:16

Natuurlijk, hij “leeft” nog altijd van het wielrennen, dus blijft prof. Rare woordkeuze van Wielerflits.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 30 november 2022 om 14:28

Er was geen interesse van grote ploegen of zelfs PCT ploegen voor deze sterke Duitser. Het was dit of stoppen. Wat niet wil zeggen dat hij niet nog best twee leuke jaren op de fiets kan hebben.

0
Jans Koerts 30 november 2022 om 20:00

Toch wel enigszins verrassend, als je ziet hoe hard deze man nog steeds kan trappen. Had deze stap terug dan ook niet aan zien komen.

0
Tom Bidon 30 november 2022 om 20:24

Op de piste is hij nog steeds een beest, maar op de weg is het toch al een paar jaar vrij magertjes. Hij wordt ook al 37.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone