Rodrigues: “Op de belangrijkste dag haalden we het beste eruit”

maandag 10 mei 2021 om 10:07
Rodrigues: “Op de belangrijkste dag haalden we het beste eruit”

foto: Cor Vos

João Rodrigues volgde gisteren Remco Evenepoel op als winnaar van de Volta ao Algarve. Op de slotklim, de Alto do Malhão, wist de Portugese renner van het continentale W52-FC Porto genoeg tijd te pakken om Ethan Hayter uit het geel te rijden.

“Dit is een geweldige overwinning, we hebben een buitengewone prestatie geleverd”, vertelde hij naderhand. “Het kostte veel moeite om dit succes te behalen, maar de inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Het is een overwinning van de hele ploeg. Ik hoefde het werk slechts af te maken. Ik kon mijn ploeg geen beter cadeau geven.”

Rodrigues deed op de tweede dag van de Portugese ronde goede zaken door als tweede achter Hayter boven te komen op de Alto da Fóia, die hoog boven de Algarve uittorent. In de dagen erna wist hij zijn tweede plek in het klassement vast te houden, om op de slotdag de eindoverwinning naar zich toe te trekken. Hij is de eerste Portugese eindwinnaar in vijftien jaar in de Algarve.

“Thuis winnen is altijd prachtig, mijn familie en vrienden zijn hier ook. Het waren geen vijf perfecte etappes, maar op de belangrijkste dag we zijn erin geslaagd er het beste uit te halen. De ploeg reed erg goed. Amaro (Antunes, red.) deed geweldig werk en daarom staan we nu hier. We waren in geen enkele andere positie geïnteresseerd dan de eerste, dus we wilden sowieso aanvallen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Veloburto 10 mei 2021 om 10:55

mmmm, wat te denken van deze overwinning

0
chiller87 10 mei 2021 om 10:56

Paar maanden wachten tot we de echte winnaar kennen?

0
Ronellenfitsch 10 mei 2021 om 11:23

Voorspelbare opmerkingen, maar hij wint in een zwak veld nipt van iemand die zonder val in de tijdrit zeker had geworden, en nipt van een klassiek tijdrijder die op dag 1 gewoon werkte in de sprinttrein. Niet heel raar allemaal, er moet toch iemand winnen …

0
Victor S 10 mei 2021 om 12:50

Precies, iemand moet er inderdaad winnen. Als die val er niet was dan hadden ze het denk ik net niet gered en om nu dus ook meteen te zeggen dat er doping is gebruikt slaat natuurlijk nergens op. Je zag dat die jongen helemaal kapot binnen kwam op de tweede plaats (met wat EPO pakte hij ook wel de etappe toch ). Team heeft duidelijk alles gegeven dus wel terecht. En een keer geen Ineos of DQS etc.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone