Roche: “Uiteindelijk weer kopman in de Tour zijn”

zondag 25 november 2012 om 11:31

roche

foto: Sirotti

Na altijd voor Franse ploegen gereden te hebben, heeft Nicolas Roche voor volgend seizoen de overstap gemaakt naar Team Saxo-Tinkoff. Daarmee verandert meteen zijn rol. De Ier rijdt komend seizoen namelijk in dienst van Contador. “Mij is de afgelopen jaren vaak verteld dat het goed zou zijn als ik ooit eens naar een grote buitenlandse ploeg vertrek. Dit was het goede moment daarvoor. Mijn doelstelling op de lange termijn is echter om weer als kopman terug te keren in de Tour”, zo zegt Roche tegenover Velonation.

“Voor nu is het tijd om achterover te leunen en het leiderschap in de Tour te vergeten”, stelt de 28-jarige klimmer. “Ik kan nu gaan leren, op mijn tijdrit oefenen, nieuwe ervaringen opdoen en ervaring krijgen met iemand die voor Tourwinst gaat. Over drie of vier jaar, wanneer ik het gevoel heb dat ik weer voor mezelf kan gaan rijden, zal ik nog eens proberen om zelf voor een klassement in de Tour te gaan”, aldus Roche, die momenteel in Gran Canaria is voor een twee weken durend trainingskamp met de gehele ploeg.

Tijdens dat trainingskamp heeft Roche al veel met Contador gesproken. “Ik was best verrast, want Contador is tijdens wedstrijden niet een van de mannen die veel zegt. Ik dacht altijd dat hij erg discreet was. Hij bedankt je als je hem laat passeren, maar anders is hij vrij stil.” Die Ier leerde in Gran Canaria een andere Contador kennen. Hij bracht een hele dag door met hem, Kreuziger en Chris Sorensen. “Contador was erg spraakzaam. Hij sprak over wedstrijdsituaties en andere zaken. Wij hadden met zijn vieren een goed gesprek.”

Roche begint zijn seizoen met de Tour Méditerranéen. Vervolgens start hij in de Haut Var om toe te werken naar Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland en de klassiekers. Uiteindelijk hoopt Roche de Tour te kunnen rijden. “Daarna zou ik in de Vuelta graag zelf voor een klassement willen gaan, maar ik wil er niet over praten, je weet nooit. Het is nog heel vroeg in het seizoen. Ik richt me op het begin van het jaar en zie wel hoe het dan verloopt. Ik weet wel dat ik 100% voor Contador rijd als hij aan de start staat van dezelfde wedstrijd.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll