Rocco Cattaneo nieuwe voorzitter UEC

vrijdag 22 september 2017 om 10:03
Rocco Cattaneo nieuwe voorzitter UEC

Rocco Cattaneo is de nieuwe voorzitter van de Europese wielerbond UEC. De Zwitser is de tijdelijke opvolger van David Lappartient, die gisteren gekozen werd als voorzitter van UCI.

Lappartient is verplicht het voorzitterschap van de UEC neer te leggen. In de reglementen van de UCI is vastgelegd dat beide functies niet te combineren zijn.

Na afloop van het UCI Congres, waar Lappartient werd gekozen, is op een speciaal ingelaste vergadering van de UEC is gestemd voor een nieuwe, tijdelijke voorzitter. De 58-jarige Cattaneo zal tot het eerst volgende UEC Congres, in maart 2018, de honneurs waarnemen. Cattaneo was tot gisteren vice-voorzitter van de Europese wielerbond.

Cattaneo was zelf profwielrenner tussen 1986 en 1994. Tijdens zijn carrière als beroepswielrenner nam hij twee keer deel aan de Ronde van Italië. Verder reed hij onder andere drie keer de Ronde van Zwitserland en twee keer de Ronde van Romandië. Hij stond ook vier keer aan de start van het wereldkampioenschap. Na zijn profcarrière koos hij voor het ondernemerschap.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 22 september 2017 om 12:01

Vader van Matteo?

0
Arie86 22 september 2017 om 14:07

Lijkt me niet, want dat is een Italiaan en geen Zwitser.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone