Robert Gesink verlaat Tour Down Under na val op hoofd, ook Patrick Bevin geeft op
foto: Cor Vos
woensdag 18 januari 2023 om 05:41

Robert Gesink verlaat Tour Down Under na val op hoofd, ook Patrick Bevin geeft op

Robert Gesink heeft de eerste rit in lijn van de Tour Down Under niet uit kunnen rijden. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam op een kleine 25 kilometer voor de finish ten val en kwam daarbij op zijn hoofd terecht. Hij was bij bewustzijn, maar kon zijn weg niet vervolgen. Ook Patrick Bevin is uit de koers gestapt.

Gesink reed voorin het peloton, toen het mis ging. Achter hem schoof Alex Baudin (AG2R Citroën) onderuit. De Fransman raakte Gesink, die vervolgens hard viel. Ook Tim van Dijke en Timo Roosen gingen tegen het asfalt, maar zij stapten weer op de fiets. Gesink bleef echter op het asfalt zitten en leek last te hebben van zijn nek. Later kwam het bericht dat hij uit de wedstrijd was gestapt.

Ook voor Bevin is het wielerjaar 2023 met de nodige pech begonnen. De Nieuw-Zeelander van Team DSM kwam afgelopen weekend al ten val in de Schwalbe Classic, een criterium voorafgaande aan de Tour Down Under. Hij verstuikte daarbij zijn enkel en liep verwondingen op aan zijn enkel en knie. Toch kon Bevin van start gaan in de Tour Down Under, maar al vroeg in de eerste rit in lijn gaf hij er de brui aan.

 
12 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2023
Baudin, Baudin, Baudin… van Dijke en Roosen zijn overigens overeind gebleven
18 januari 2023
Pff, lelijk val hoor zo eerst met de schouder en dan met het hoofd tegen de grond.. Hopelijk blijft dit zonder al te langdurige gevolgen!
18 januari 2023
Arme Robert. Je hebt met 'm te doen. Hij ligt er wéér bij. xs
18 januari 2023
Die Baudin zouden ze uit koers moeten halen. Zit achterom te kijken en zwiept dan tegen Gseink aan. Doe je zoiets doms dan moet je gewoon gediskwalificeerd worden
  18 januari 2023
  Ja heftig! Dan hadden ze Vingegaard vorig jaar 4-5x moeten diskwalificeren toch?
  18 januari 2023
  Nonsens, dat is door een geel zwarte bril bekeken.
  18 januari 2023
  Altijd dat op de man spelen door een ander moment erbij te halen. Maakt het omkijken van Vingegaard deze actie minder fout? Nee.
  18 januari 2023
  Ik wordt zo moe van dat schuldschuiven op basis van voorkeur. Heb je wel door wat die lui in essentie aan het doen zijn? En vooralsnog geldt er geen omkijkverbod hè, ik zie het namelijk best wel wat renners doen per koers waaronder geelzwartgekleurden.
  18 januari 2023
  Wat een domme reacties hierboven. Het omkijken hoeft niet verboden te worden, maar veroorzaak je daardoor een valpartij dan moet je wel gestraft worden. Heeft niks met een bepaalde bril te maken, had ik ook geroepen als het een andere renner was geweest,
  18 januari 2023
  De regel dat je straf krijgt bij het veroorzaken van een valpartij is onbestaand. Dus dat 'moet' helemaal niet. 4 seconden eerder keek Mick of Tim (haal die 2 áltijd door elkaar!) ook om zónder dat er een steentje lag. Het is gewoon vlaggeloze roulette.
18 januari 2023
Als Kelderman er niet bij ligt, dan ligt Gesink er bij. Zo jammer altijd.
  18 januari 2023
  En tientallen anderen die we kunnen noemen liggen er ook bij.

Reacties zijn gesloten.