Robert Gesink schenkt spontaan koersshirt Amstel Gold Race aan goed doel

Robert Gesink schenkt spontaan koersshirt Amstel Gold Race aan goed doel
woensdag 14 april 2021 om 10:23

Robert Gesink heeft spontaan gereageerd op de vraag van de Zuid-Limburgse wielertoerist Björn Mom om zijn koersshirt van de Amstel Gold Race zondag na de wedstrijd af te staan aan een goed doel.

Mom benaderde Gesink twee dagen geleden via Strava. “Heb je al plannen met je wedstrijdshirt na de Amstel?”, vroeg hij aan de routinier van Jumbo-Visma. “Ik zou het dolgraag willen veilen voor baanbrekend onderzoek naar de Killer Kankercel in het Maastricht UMC+. Ik heb zelf al vijf jaar bloedkanker. Dankzij o.a. dit soort onderzoek fiets ik nog iedere dag.”

Gesink reageerde direct en gaf aan: “Prima! Goed doel! Kom maar langs. Heel veel beterschap!” Vanaf dat moment begonnen spontaan allerlei fietsers geld te doneren op de crowdfundingspagina. Inmiddels heeft hij al bijna 6000 euro ingezameld.

“Ik ben helemaal verrast met alle aandacht die mijn spontane vraag aan Gesink brengt”, vertelt de in Ransdaal woonachtige Björn Mom. “Al jaren volg ik Gesink en heb enorm veel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen, want hij heeft in zijn loopbaan ook al de nodige tegenslagen gekend. Dat hij meteen reageerde op mijn vraag, vind ik schitterend.”

Björn Mom fietsend door zijn Limburgse landschap.

In april 2016 kreeg Mom de diagnose kanker, waarna zijn op z’n kop stond. “Iedere dag dank ik de de jaren dat er al onderzoek naar kanker wordt gedaan. Om maar een voorbeeld te noemen, de immunotherapie die ik nu krijg was in 2016 nog niet beschikbaar voor mijn vorm van kanker. Gelukkig nu wel! Allemaal door baanbrekend onderzoek dat o.a. wordt gedaan in het UMC+ te Maastricht en Limburgse Partner ziekenhuizen. Dit onderzoek is oh zo belangrijk. Het winnen van tijd geeft kankerpatiënten mogelijkheden voor de toekomst. Mede hierdoor kunnen wij blijven genieten van het leven en mooie herinneringen maken. Mijn levensmotto is de laatste jaren: #zolangdewielendraaien.”

Wie Björn Mom goede actie wil steunen vindt via deze link meer informatie.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Wheely 14 april 2021 om 10:32

Mooi verhaal! Wens ze succes.

Groetjesaandevoetjes 14 april 2021 om 10:44

Mooi nieuws

toiletduck 14 april 2021 om 10:47

Gaaf zeg, inspirerende berichten dit soort dingen!

Turtlehead 14 april 2021 om 10:47

Heel mooi. Hopelijk is het nog heel (en heel, heeeel misschien zitten er een paar vlekjes Amstel 0.0 op…) ;)

Wheely 14 april 2021 om 11:13

Hopen voor zowel Gesink als Mom dat het shirtje als eerste over de meet komt. Wie weet vind Robert voor een dag zijn Canada criterium vorm terug.

Sloffey 14 april 2021 om 11:06

Ik hoop dat mijn vrouw mij ook spontaan gaat noemen als ze me om een bos bloemen vraagt en ik geef die vervolgens.

Mooi initiatief verder

Theo H 14 april 2021 om 11:11

Leuk verhaal, maar Raymond mag toch eens even opzoeken wat spontaan betekent. Als iets je door een ander wordt gevraagd….

mackie 14 april 2021 om 11:23

Hahah, helemaal gelijk, wel een mooi gebaar natuurlijk

reusjen 14 april 2021 om 13:43

Spontaan heeft meerdere betekenissen dan alleen vanuit het niets of op eigen initiatief. Denk bijvoorbeeld aan een spontaan persoon. Er zijn meerdere synoniemen die in deze zin passen.

Vincent Lacressonniere 14 april 2021 om 11:23

Gelijk even een bescheiden bedragje gestort. Wie volgt?

iLLan 14 april 2021 om 12:56

Gesink is qua persoonlijkheid toch in alles de mens die ik wil zijn. Dit is opnieuw weer zo’n voorbeeld.

Derierre de la course 14 april 2021 om 13:44

Mooi bericht in deze tijden. Gaaf dat het ook nog gewoon via deze weg kan zonder grote campagnes etc.

KennyKlimmen 14 april 2021 om 13:55

Gedoneerd. Nu maar hopen dat er geen old boys network bestuurder van cda/vvd achtige postuur aan het roer staat van deze sympathieke Limburgse club.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair