Robert Gesink na tweede plek: “Gewoon een heel goede prestatie”

Robert Gesink na tweede plek: “Gewoon een heel goede prestatie”

Op meer dan twee minuten van winnaar Mikel Nieve kwam Robert Gesink als tweede binnen in de voorlaatste etappe van de Ronde van Italië. Gesink, die naar de Giro kwam met de ambitie om een rit te winnen, is tevreden met deze uitslag: “Ik ben bang dat Nieve sterker was, maar dit is gewoon een heel goede prestatie”, vertelt de Varssevelder voor de camera.

 “Ik was niet zo goed. Ik was echt aan het afzien toen Koentje (Koen Bouwman, red.) op kop reed en was blij dat ik leefde, maar op slotklim voelde ik mij weer goed en reed ik bij die mannen weg, kon ik mijn eigen tempootje rijden, op mijn tellertje kijken en toen in één keer braken de spaken in mijn achterwiel”, vertelt de klimmer over zijn vorm van de dag en pech.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

37 Reacties

Scibby 26 mei 2018 om 16:56

Supergoed gedaan, Nieve is dan ook wel een geduchte tegenstander in de bergen. Jammer dat hij ook nog pech kreeg maar dat had het verschil niet gemaakt.

Tuubke 26 mei 2018 om 16:56

… sprak hij bescheiden.

Wildebert 26 mei 2018 om 16:57

Klasse poging van Gesink. Goeie Giro van hem en vandaag niet opgewassen tegen rasklimmer Nieve. Maar wat is dat toch met die fietsen van TLJ. Bennet ook al op een cruciaal moment panne.

horsm 26 mei 2018 om 16:57

En zo is het. Twee ontsnappingen halen het, en in 1 ervan zat Gesink mee. Gewoon Prima.

T.I.N.U.S. 26 mei 2018 om 17:00

Moedige poging.
Succes in de TDF misschien gaat het dan wel lukken.

ghostwriter 26 mei 2018 om 17:01

Mooi dat Gesink na zijn zware rugblessure een grote ronde kan uitrijden en hopelijk zal hij hierna alleen maar sterker worden. Hij heeft deze Giro geweldig werk als knecht voor zowel Bennett als Van Poppel gedaan. In de Tour kan hij hopelijk nog meer werk voor Kruijswijk doen en misschien zelf ook weer één/twee etappes om een overwinning meestrijden.

Jopie 26 mei 2018 om 17:10

Prima lijkt me een beetje overdreven, naar behoren lijkt me meer op zijn plaats. Ik zie in Gesink toch nog steeds niet echt een rittenkaper met alle respect. In mijn ogen heeft hij daar gewoon niet de fysiologische kenmerken voor. Gesink kan drie weken op een constant hoog niveau rijden maar is minder in staat om naar 1 of 2 etappes te pieken en die af te maken. In mijn ogen is meesterknecht een rol die hem beter ligt. Kan in de toekomst bijvoorbeeld voor Roglic zeker van dienst zijn in grote rondes. Ook opvolger van Ten Dam als knecht voor Dumoulin zou een rol zijn die in mijn ogen prima bij hem past.

koos1 26 mei 2018 om 17:13

Gewoon goed gereden vooral als je ziet dat hij toch al vroeg moest lossen, maar op zijn eigen tempo toch nog tweede wordt.

JaBo 26 mei 2018 om 17:18

Op zich leuke prestatie. Maar voor is het onbegrijpelijk dat zomaar spontaan een aantal spaken kunnen breken. We hebben het hier over een WT ploeg en dan mag er toch van uit gaan dat zij rijden met het beste materiaal. Komt mij wat amateuristisch over.

Pedalo 26 mei 2018 om 17:19

En plaats 24 in GC..is ook gewoon goed. Net als de ploeg in zijn geheel. Het is niet zo goed als Michelton of QS. Maar toch stukken beter dan bv Trek

kelderfan 26 mei 2018 om 17:27

Gesink heeft zeker een moedige poging gedaan om zijn doel te bereiken, maar hij lijkt mij ook beter tot zijn recht komen als meesterknecht, wat @jopie zegt.

mark vv 26 mei 2018 om 18:03

Jammer van de pech.. knap gereden ook..

AZH 26 mei 2018 om 18:04

Ben ik de enige die geen video ziet op mobiel site?

Handige Harry 26 mei 2018 om 18:05

Misschien is hij beter als meesterknecht of zelfs klassementsrenner maar toch scoort hij ook als rittenkaper vrij goed.
Hij is altijd bij de sterkere renners van de vlucht.
Hij is pas drie rondes rittenkaper en twee rondes daarvan heeft hij weinig kansen gehad, de tour door die breuk en deze giro waren er weinig kansen.
Toch heeft hij één rit gewonnen en al drie keer tweede geworden.

AndriesW 26 mei 2018 om 18:30

Het artikel lijkt gebaseerd op dit interview met de NOS https://www.youtube.com/watch?v=rYlZDOle8UQ.
De quote in de inleiding over ‘hele goede prestatie’ is door de redacteur samengesteld uit twee losse zinnen uit het interview.

Hij laat verder doorschemeren dat het gisteren moeten doorrijden om eventueel nog iets voor Bennett te kunnen betekenen misschien iets aan scherpte voor vandaag heeft gekost. Daarom werd hij gisteren dus nog 20e. Beetje jammer toch (van de ploegleiding). Nieve heeft het gisteren 23 minuten rustiger aangedaan.

Mwielerfan 26 mei 2018 om 19:01

Je kunt je afvragen of die 7-9de plek de moeite waard is om kansen van gesink te verminderen

VerstandOpNul 26 mei 2018 om 20:43

Het probleem van TLJ is dat de ploegleiding geen duidelijke keuzes durft te maken.. De Giro beginnen met een sprinter, een rittenkaper en een klassementsman.. Heel pragmagisch allemaal, maar op dit niveau kom je gewoon op elk vlak te kort..

xistnc 26 mei 2018 om 20:49

‘Pragmagisch’, mooi.

Een ritzege plus nog 11 top-5 klasseringen plus een 8e plek in het AK. Da’s best lekker qua tekort komen!

Tommytom 26 mei 2018 om 21:15

@VerstandopNul

Op ieder vlak tekort? Mag ik je herinneren aan de etappe overwinning van één van die rittenkapers in die ploeg? Daarnaast in diverse etappes meegedaan voor de overwinning.

Als ik goed tel zijn er deze Giro slechts 8 ploegen die een etappe gewonnen hebben, waar zij er eentje van zijn.

Ik vind je conclusies wat te hard.

Romāns Vainšteins 26 mei 2018 om 21:17

Jumbo heeft gewoon een leuke giro gereden en een goed resultaat behaald. Zo’n beetje alle kapers waren de sjaak want de geijkte toppers en specialisten lieten nauwelijks iets over.

Manuel Beltran 26 mei 2018 om 21:36

Sterke rit gereden vandaag. Enig puntje van kritiekje (afgaande op dit artikeltje) is dat hij wel erg veel verkleinwoordjes gebruikt. Kom op Robertje Gesinkje, je bent een volwassen kereltje!

Op naar de Tour. Een paar ritten kapen. Doe maar een stuk of vijf.

Hup Robert!

katerkop 26 mei 2018 om 21:45

Zeer goede Giro van TLJ. Rit gewonnen, 8-ste in klassement en op 1e tijdrit dagelijks iemand in top-15. Alleen jammer dat 2e etappe net niet gelukt is

horsm 26 mei 2018 om 21:58

Zeer goede Giro. Dit was niet het A-team, en ze deden op alle vlakken in bijna elke etappe mee: sprint, bergop, tijdrit, punch, klassement. Ze laten zien dat het mogelijk is om zowel voor ritten als voor sprints als voor AK te gaan. Ik ben benieuwd hoe de tour ploeg het gaat doen.

Tour 26 mei 2018 om 23:37

Het niveau van elke grote ronde, lijkt elk jaar weer hoger te liggen. Daarom denk ik dat Gesink maar heel zelden of misschien wel nooit meer een etappe gaat winnen. Er komt weer een nieuwe generatie aan, Yates , Bernal, Oomen etc etc.

SCIC 27 mei 2018 om 07:10

Gegeven de mogelijkheden heeft TLJ het behoorlijk gedaan en zich heeft laten zien. Er zijn genoeg WT ploegen die minder hebben laten zien.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair