Robert Gesink na tweede plek: “Gewoon een heel goede prestatie”
zaterdag 26 mei 2018 om 16:53

Robert Gesink na tweede plek: “Gewoon een heel goede prestatie”

Op meer dan twee minuten van winnaar Mikel Nieve kwam Robert Gesink als tweede binnen in de voorlaatste etappe van de Ronde van Italië. Gesink, die naar de Giro kwam met de ambitie om een rit te winnen, is tevreden met deze uitslag: “Ik ben bang dat Nieve sterker was, maar dit is gewoon een heel goede prestatie”, vertelt de Varssevelder voor de camera.

 “Ik was niet zo goed. Ik was echt aan het afzien toen Koentje (Koen Bouwman, red.) op kop reed en was blij dat ik leefde, maar op slotklim voelde ik mij weer goed en reed ik bij die mannen weg, kon ik mijn eigen tempootje rijden, op mijn tellertje kijken en toen in één keer braken de spaken in mijn achterwiel”, vertelt de klimmer over zijn vorm van de dag en pech.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2018 08:43
Opnieuw verbaas ik me over het grote krediet dat Gesink hier weer krijgt. Wout Poels, Dumoulin en zelfs Sam Oomen krijgen kritiek te slikken over hun prestaties maar good-old Gesink laat zich echt zien in één rit en wordt bedolven onder positieve steun. Ik vond het goed om te zien hoe hij gisteren koerste, maar vind het enigszins overdreven om te concluderen dat de "rittenkaper" van TLJ een sterke Giro heeft gereden. Gesink is bezig de slag met de nieuwe generatie te verliezen. Dat is zeker geen schande, maar het zou goed zijn als zijn omgeving, b.v. zijn ploegleiding, hem met minder hoge verwachtingen en ambities opzadelt en hem voorzichtig naar het einde van zijn loopbaan begeleidt. Gesink verdient dat.
27 mei 2018 08:54
Kap gewoon eens met die onzin verkopen.
27 mei 2018 08:56
@Sooike, die slag had hij toch al langer verloren? Volgens mij zei hij dat laatst zelf expliciet in een interview. Vandaar dat hij het tegenwoordig als rittenkaper probeert. Dat is al een bijstelling van ambitie.
27 mei 2018 09:03
Is het niet juist zo dat de minder hoge verwachtingen en ambities nu al gelden en er juist daardoor wordt gesproken over een sterke Giro?
27 mei 2018 11:12
Klasbak Robert. We vergeten voor het gemak dat je ook Bennett dat hele "rondje" hebt geholpen voor z'n top 10. Weinig kansen gehad en helaas gisteren tegen een sterke Nieve opgelopen. Het is niet anders.

Trek je vooral niks aan van de "slechts kritische volgers" en meer van die waardeloos geneuzelaars. Die teleurgestelde volgers die blijkbaar met de ogen dicht het wielrennen volgen en blijven volharden in hun eigen verwachtingen voor waar jij, Robert Gesink aan moet voldoen. Verwachtingen die je zelf al lang hebt bijgesteld. De vinger voor vrede aan hen die ervoor kiezen om niet te zien dat je wél degelijk ook jezelf op een hoop hebt geknecht voor Bennett. Want jij kan niet knechten Robert, dat is nu eenmaal ooit door iemand uit de duim gezogen en dat moet zo blijven. Jij krijgt teveel krediet.... omdat (let op de sterke onderbouwing):"[huiliemode] die andere Nederlanders krijgen ook een beetje kritiek[/huiliemode]. Uiteraard onvergelijkbaar met de strontkar die jij al over je heen hebt gekregen. Ik zeg: lach erom Robert. En houd die vinger standby.

Ik zei het al eerder, maar u is een klasbak Robert Gesink. Zeker hebben we meer naar Dumoulin gekeken, maar je reed een prima Giro. Chapeau.
27 mei 2018 20:48
"Klasbak", "prima Giro"" , "rittenkaper pur sang"...Het zal allemaal wel, maar deze kritische volger wijst alleen maar naar de beelden die hij in deze Giro heeft gezien. En daarin was Gesink weinig te zien, met uitzondering van enkele etappes waarin hij zelf aantoonde dat hij niet meer met de beste klimmers mee kan. Nogmaals, dat is geen schande, maar waarom wordt hij vóór de Giro door de leiding van TLJ weer als "ideale rittenkaper" naar voren geschoven? Ritten kapen is er voor hem niet meer bij, althans niet in etappewedstrijden als de Giro. Gesink dreigt op deze manier een anoniem einde van zijn loopbaan in het zicht te krijgen, maar dit veronderstellen is blijkbaar nog erger dan leven met de erfzonde op je ziel...
27 mei 2018 21:31
Nee. Gesink krijgt alles behalve een anoniem einde van zijn loopbaan. Dat jij het zo graag roept, maakt het nog geen waarheid. Er is een reden voor de media aandacht, het naar voren schuiven van TLJ, het noemen van Gesink in voorbeschouwingen door o.a. Thomas Dekker enz enz.

Jij wijst enkel op het negatieve, "hij heeft niet gewonnen". Net zoals 150 anderen zou ik zeggen. Anderen kijken (ook) naar de mogelijkheden, naar wat er wel gepresteerd is. Bijvoorbeeld: als je tweede kan worden kan je ook winnen, en geknecht voor de top-10 van Bennett.

"Deze kritische volger wijst alleen maar..." het zal wel. Het klinkt als een behoorlijke jarenlange obsessie. Heeft Gesink zijn ambities aangepast aan wat hij nog presteert na alle ellende, houd jij de meetlat lekker op het oude niveau. Super objectief natuurlijk. Jij bent toch ook de roeptoeter die zo zeker wist dat Gesink "echt niet kan knechten". Die het oh zo belachelijk vond dat "zelfs Menchov" daar als voorbeeld werd genoemd? Deze giro ook niet gezien zeker? Maar verder inderdaad lekker volhouden "slechts een kritische volger" te zijn.

Beetje tegengas.. en hop weer in het slachtofferhoekje.
27 mei 2018 22:50
@tetedelacourse
Het is slecht discussiëren met mensen die niet kunnen lezen. Jammer ! Ik heb niet eens behoefte om serieus te reageren, want jij bent een schoolvoorbeeld van een "niet kreitische volger" waar het Gesink betreft. Mijn verbazing over het krediet dat hij krijgt en het vermoeden dat een anoniem einde nadert hebben niets te maken met een obsessie, maar met een visie, gebaseerd op concrete feiten. Dat het niet in jouw kraampje te pas komt is een heel ander verhaal, maar je zult begrijpen dat ik daar geen enkele boodschap aan heb. Durf wat Gesink betreft de feiten onder ogen te zien !
27 mei 2018 23:14
Sterk, ik ben om! En dat voor iemand die niet kan lezen... Laat me niet lachen joh. "Jij bent het niet met me eens, dus kan je niet lezen en ben je niet kritisch". Het is te hopen dat je niet meer serieus reageert inderdaad. Je plaat blijft hangen.
27 mei 2018 23:16
Heeft ergens iemand een rookbom in een hol onder de steen gesmeten ?
28 mei 2018 12:36
Gesink heeft een prima Giro gereden, maar hij is door het team ook veelvuldig als knecht ingezet. Wie draaide Chaves het nekkie eraf? Gesink. Wie sleurde er kilometers op kop in meerdere etappes voor v. Poppel? juist ja, Gesink. En hij zal ook vaak genoeg lang bij Bennett zijn gebleven om die bij te staan in de bergen. In zijn enige echte kans wordt hij tweede achter een sterkere Nieve, dat is geen schande. En om Sooike een plezier te doen, zal ik toch nog een kritische noot plaatsen. Waarom komt hij in de etappe 19 over de Finestre gewoon als 20e binnen op maar 15m? Terwijl hij kansloos was voor de ritzege en na de Finestre ook nooit meer bij Bennett kwam? Hij had dan toch lekker samen met Yates over de finish kunnen komen? Scheelt toch behoorlijk wat energie als je de dag erop van plan bent om voor de etappe te gaan. Maar misschien is op eigen tempo uitrijden van zo'n etappe wel lekkerder dan in de bus te zitten, ik zou het niet weten.
28 mei 2018 13:59
@sportfanaat
Dat van etappe 19 vond ik toen ook opvallend. In een interview de volgende dag liet hij doorschemeren dat het in opdracht van de ploegleiding was, om toch voor de zekerheid enigszins in de buurt van Bennett te blijven. Misschien reed hij er lange tijd nog enigszins kort achter. Wat mij betreft toch een slechte keuze van de ploegleiding.

Reacties zijn gesloten.