Riwal Readynez treedt toe tot MPCC

maandag 21 januari 2019 om 15:04
Riwal Readynez treedt toe tot MPCC

Riwal Readynez-sprinter Nicolai Brøchner - foto: Orange Pictures

De MPCC verwelkomt een nieuwe profploeg: Riwal Readynez heeft zich aangemeld bij de beweging die strijdt voor een geloofwaardig wielrennen. De Deense ploeg rijdt vanaf dit seizoen op een ProContinentale licentie.

“In lijn met onze waardes ‘passie, ontwikkeling en gemeenschap’ vinden wij het vanzelfsprekend dat we lid worden van de MPCC”, legt algemeen manager Steffen Kromann uit. Binnen Riwal Readynez zal dokter Lars Juel Andersen de renners testen op de MPCC-regels, die op diverse punten strenger zijn dan de UCI-regels.

Wielrennen promoten in Denemarken
Riwal Readynez is al negen jaar actief op continentaal niveau en nu gepromoveerd naar de ProConti-rangen. In de selectie zit onder meer Alexander Kamp, die vorig jaar tweede was in het eindklassement van de Tour of Norway. Ook sprinter Nicolai Brøchner (winnaar Ronde van Overijssel 2017) en voormalig Team Sunweb-renner Sindre Skjøstad Lunke behoren tot de ploeg.

“Wij vinden dat de volgende stap voor het team is om internationaal te gaan en daar te slagen met onze strategie. Daarom geloven wij dat een MPCC-lidmaatschap ons helpt om het werk dat we doen, meer zichtbaar te maken”, aldus Kromann, die met Riwal Readynez vol inzet op het promoten van de wielersport in Denemarken.

Dit artikel delen:

8 Reacties

aardappeljager 21 januari 2019 om 15:40

Ik blijf het een gek iets vinden die MPCC.

Krentenbol 21 januari 2019 om 21:34

Eens, mijn inziens is wat de MPCC nastreeft, gewoon de taak van de UCI. Echter, de UCI is te druk met politiek bedrijven.

Simon1 21 januari 2019 om 16:23

Fijn dat er eens iemand toetreed in plaats van uit..

Vind het altijd heel jammer als mijn favoriete team of renner niet bij de MPCC zit.

Mwielerfan 21 januari 2019 om 20:05

Misschien iets voor riis om hier ploegleider te worden?

Polleke 22 januari 2019 om 03:32

Tja, waarom niet ? Als Legeay voorzitter van dit clubje mag zijn, kom je qua kolder niet veel verder…

Joachim Agostinho 22 januari 2019 om 10:12

@Polleke
Wat heeft Legeay zoal misdaan, dat hem ongeschikt maakt voor die functie?

Polleke 22 januari 2019 om 11:21

Hij heeft zijn reputatie tegen maar dat is uiteraard subjectief, af en toe een positieve plasser in zijn vele ploegen is echter niet wat je wil van iemand die anderen moet aanzetten tot zuiver rondrijden…

Joachim Agostinho 22 januari 2019 om 16:45

@Polleke
Hij was nota bene mede oprichter van deze club en met dieven vang je dieven moet je maar denken. Ik vermoed niet dat hij bij de aangesloten ploegen gaat infiltreren om renners tot dopinggebruik aan te zetten…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair