Ritzege Valverde in Vuelta a Castilla y Leon

zaterdag 16 april 2016 om 17:45
Ritzege Valverde in Vuelta a Castilla y Leon

Foto: Sirotti

Alejandro Valverde heeft de tweede etappe in de Vuelta a Castilla y Leon gewonnen. De kopman van Movistar reed met nog zes kilometer te gaan weg uit een eerste peloton en werd niet meer teruggepakt. Gisteren had Carlos Betancur al voor succes voor de Spaanse WorldTour-ploeg gezorgd door de openingsetappe te winnen. De Colombiaan behoudt zijn leiderstrui. Valverde volgt op drie seconden.

Door de harde wind ontspon zich tussen Bragança en Fermoselle een interessante etappe. Linus Gerdemann (Stölting), Mikel Bizkarra (Euskadi), Pablo Torres (Burgos-BH), Raul Alarcon (W52-FC Porto), Rui Vinhas (W52-FC Porto) en Wilson Enrique Rodriguez (Boyaca Raza) namen het voortouw met een vroege ontsnapping. Ze moesten constant knokken om voorop te blijven, want de voorsprong werd nooit veel meer dan twee minuten.

Valverde soleert naar overwinning
Vlak na het passeren van de grens tussen Portugal en Spanje, met nog circa vijftig kilometer te rijden, werden de vluchters gegrepen. Dat gebeurde echter niet door het voltallige peloton, want de wind had gezorgd voor een enorme verbrokkeling. De eerste waaier bestond uit slechts 24 man, met daarbij veel renners van Movistar en Caja Rural. Ook leider Betancur was van de partij.

Op de laatste en zwaarste beklimming van de dag, Alto de Fermoselle, besloot Valverde even zijn benen te testen. Na de top was het nog drie kilometer en dat bleek voor de concurrentie veel te weinig om hem nog te achterhalen. Valverde had op de top een marge van 55 seconden en daar bleven er uiteindelijk 51 van over. Carlos Barbero was de beste van de rest, voor José Joaquin Rojas.

Valverdes ploeggenoot Betancur finishte als negende en hield net genoeg tijd over om het algemeen klassement te blijven aanvoeren, al is het verschil slechts drie tellen. Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros) bezet op vijftien seconden de derde plaats. De hele top zes bestaat overigens uit Movistar en Caja Rural-renners.

Dit artikel delen:

28 Reacties

dumoman 16 april 2016 om 22:18

@lombarda ik hoop dat dit sarcastisch is bedoeld, iemand die van Januari t/m Oktober in vorm is ?

zoetepap 16 april 2016 om 22:43

Ik vind het een schande voor de wielersport. De top zijn allemaal betrapte,verdachte en/of betichte. Tis te mooi om waar te zijn. Alleen Sagan geloof ik nog.

Bizziecle 16 april 2016 om 23:59

Ik hoop eigenlijk dat Valverde bij de klassiekers nog niet top is omdat ik hem liever top zie in de Giro. Waarschijnlijk de enige met mss Landa die het Nibali lastig kan maken

Headlines

Materiaalzone

Populair