Dubbelslag Luuc Bugter op slotdag Franse etappekoers

zondag 19 mei 2019 om 17:01
Dubbelslag Luuc Bugter op slotdag Franse etappekoers

foto: BEAT Cycling Club

Luuc Bugter heeft BEAT Cycling Club andermaal succes bezorgd. Na zijn winst van vorige week in de PWZ Zuidenveldtour wist hij vandaag de slotrit van de Tour de l’Eure-et-Loir (2.2) in Frankrijk winnend af te sluiten. Het was ook genoeg om de eindzege op te eisen.

Bugter begon de slotrit als zeventiende in het klassement, op 18 seconden van de Belgische leider Gerben Thijssen. BEAT wilde met drie renners (ook Martijn Budding en Yves Coolen stonden hoog in het klassement) in de vlucht te geraken. Enkel Bugter geraakte weg in een kopgroep van vijf.

Het peloton ging te laat achtervolgen, waarna Bugter de sprint van de kopgroep wist te winnen voor Maxime Urruty en Maciej Paterski. De bijbehorende bonificaties en de zes onderweg gepakte bonusseconden leverden Bugter genoeg seconden op om de eindwinst te grijpen.

Veel vertrouwen
“Pas na zestig kilometer reden we weg”, reageert Bugter op de ploegsite. “Eerst met zijn drieën, daarna kwamen nog twee renners aansluiten. We vormden een sterke kopgroep die de hele koers gewoon door bleef rijden. Ik kwam nog even in de problemen omdat mijn achterband leeg begon te lopen, maar dat is goed opgelost.”

“Ik had goede benen in de finale en ontzettend veel vertrouwen vooraan. Ook wist ik dat de andere jongens super goed werk deden in het peloton. Dat ik dan win hier en het eindklassement pak, dat is niet normaal! Daar ben ik superblij mee natuurlijk”, aldus Bugter.

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 19 mei 2019 om 17:52

Als je Daan Olivier op korte termijn nog wilt vervangen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone