Ritwinnaar Nizzolo: “Had niet veel vertrouwen voor de start”

dinsdag 13 augustus 2019 om 17:54
Ritwinnaar Nizzolo: “Had niet veel vertrouwen voor de start”

foto: Cor Vos

Er zijn maar weinig renners die goed presteren in het tenue van Dimension Data, maar Giacomo Nizzolo is een van de weinige lichtpuntjes bij de Zuid-Afrikaanse formatie. Zo boekte de Italiaan vandaag een zege in de Ronde van Burgos. “En dat terwijl ik voor de start niet heel veel vertrouwen had”, aldus de sprinter.

De Ronde van Burgos begon vandaag met een heuveletappe van en naar Burgos. De finish was gelegen op de Alto del Castillo (900 meter aan 6,1%), pal voor het Kasteel van Burgos. De 30-jarige Nizzolo leek aanvankelijk genoegen te moeten nemen met de tweede plaats, maar de renner van Dimension Data wist in extremis nog Alex Aranburu te passeren.

“Draag mijn zege op aan Bjorg Lambrecht”
“Ik ben heel blij dat ik het kon afmaken”, zo vertelt een opgeluchte Nizzolo. “Ik heb een lastige week achter de rug, aangezien ik me niet echt goed voelde. Het ging echter een stuk beter halverwege de etappe. Ik liet de ploeg daarom ook op kop rijden.” In de finale moest de renner uit Milaan afrekenen met een sterke Aranburu.

“Het was een hele zware finale, maar ik kon het afmaken. Het is een belangrijke dag voor het wielrennen, aangezien vandaag Bjorg Lambrecht werd begraven. Ik draag mijn zege op aan hem”, zo besluit ritwinnaar Nizzolo.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 13 augustus 2019 om 21:36

Die zin zegt alles over het seizoen van DDD.

Headlines

Materiaalzone

Populair