Ritwinnaar Magnus Cort: “Heel speciaal om op een andere manier te winnen”

donderdag 19 augustus 2021 om 17:46
Ritwinnaar Magnus Cort: “Heel speciaal om op een andere manier te winnen”

foto: Cor Vos

Aan de finish scheelde het bijzonder weinig, maar Magnus Cort wist met een ultieme krachtsinspanning toch nog uit de greep te blijven van de opkomende Primoz Roglic. De sterke Deen van EF Education-Nippo boekte vandaag op een bijzondere manier zijn vierde ritzege in de Vuelta a España.

De vorige zeges van Cort (28) kwamen er na een sprint, vandaag was de renner de beste na een pittige waaieretappe met een finish op een heuse muur. “Dit is heel erg speciaal voor mij. Ik ben blij dat ik nu kan laten zien dat ik ook op andere manieren kan winnen. Ik wist wel dat ik een kans had, al is het altijd moeilijk inschatten hoe veel voorsprong je moet hebben voor zo’n beklimming.”

Cort bleek op de 1,9 kilometer lange slotklim, de Alto de la Montaña de Cullera, de sterkste renner in de kopgroep. Toch moest hij nog vrezen voor de ritzege, aangezien de favorieten voor de eindzege niet ver zaten. “Het was voor mij gewoon zaak om zo snel mogelijk de top te bereiken. Ik hoopte na mijn versnelling dat niemand kon volgen en dat was het geval.”

“Het was heel erg close in de finale, maar ik ben blij dat ik Roglic kon afhouden. Met nog 150 meter te gaan had ik door dat hij eraan kwam. Ik spurtte met alles wat ik nog in me had. Ik ben blij dat het is gelukt.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 19 augustus 2021 om 17:58

Dikverdiende zege na alle inspanningen en ook een pleister op de wonde met de tegenvallende Carthy die een AK wel kan vergeten nu.

Dr op en dr over 19 augustus 2021 om 19:58

Smeerlap die Korte Niels, zomaar een beetje mijn wielerpooltjes vern**ken !

;)

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair