Ritwinnaar Mads Pedersen: “Ik kom voor een goed klassement”

donderdag 1 oktober 2020 om 17:03
Ritwinnaar Mads Pedersen: “Ik kom voor een goed klassement”

foto: Cor Vos

Heel even leek Jasper Philipsen op weg naar een tweede zege in de BinckBank Tour, maar de Belg werd nog voorbijgesneld door Mads Pedersen. De sterke Deen bleek in een regenachtig Aalter over de beste sprint te beschikken. “Het is erg fijn dat ik het kon afmaken”, zo vertelt de winnaar in het flashinterview.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was heel erg hectisch”, zo begint Pedersen zijn relaas. “De jongens hebben echter geweldig gereden. Ze hebben de hele dag gecontroleerd, dat hebben ze echt perfect gedaan. Of ik een fan ben van regenachtige omstandigheden? Niet echt, maar ik vind het ook niet erg. Het is voor iedereen hetzelfde en je moet het gewoon accepteren.”

Pedersen mag zich na vandaag ook de nieuwe leider noemen in de BinckBank Tour, al is het verschil met nummer twee Philipsen erg klein. Morgen staat de individuele tijdrit van 8,14 kilometer in en rond Riemst op het programma, zaterdag zal de definitieve beslissing vallen in de koninginnenrit naar Geraardsbergen.

Twee cruciale etappes
Pedersen heeft al een etappezege op zak, maar dat wil niet zeggen dat zijn honger is gestild. “Ik kom hier voor een goed klassement. Het is voor mij goed dat de tijdrit kort is. Ik zal zaterdag mijn best doen en alles uit de kast halen. Ik rij de BinckBank Tour met de klassiekers in mijn hoofd, maar het is altijd leuk om dan een zege te boeken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 1 oktober 2020 om 17:18

Maakt een uitstekende kans om dit rondje te winnen. De tijdrit morgen is bijna een proloog qua lengte, slechts 8 km en zie hem er zaterdag maar eens af te rijden.

0
VerstandOpNul 1 oktober 2020 om 17:20

Madje vs Matje

0
Natte spons 1 oktober 2020 om 17:23

Er zijn er nog wel een paar meer, die zich morgen zullen mengen om de top posities in het klassement, maar klinkt goed!

0
VerstandOpNul 1 oktober 2020 om 17:31

Ja toch? Zou een prima komisch duo kunnen worden..

0
Yeez 1 oktober 2020 om 17:30

Maakt veel kans met die tt morgen

0
Wheely 1 oktober 2020 om 19:51

Yup vorig jaar ook 7e in de tijdrit in de Binckbank Tour. Verloor slechts 5 sec op Kung.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone