Ritwinnaar López: “Balen voor Pinot, maar dat is wielrennen”
foto: Cor Vos
donderdag 21 april 2022 om 17:14

Ritwinnaar López: “Balen voor Pinot, maar dat is wielrennen”

Je hebt winnaars en verliezers na afloop van een etappe. Thibaut Pinot vocht na de finish van de vierde rit van de Tour of the Alps tegen de tranen, nadat hij op het laatste moment werd overvleugeld door Miguel Ángel López. De Colombiaan was dan weer erg blij met zijn eerste zege van het seizoen, maar had ook oog voor zijn Franse collega.

Pinot maakte in de vierde etappe naar Kals am Grossglockner deel uit van een sterke vlucht, reed op de slotklim weg van zijn metgezellen en leek op weg naar een langverwachte zege. De Fransman werd in de laatste kilometer echter nog voorbijgereden door López, die in de finale de sprong wist te maken vanuit de groep der favorieten. Ook voor López is het een welkome overwinning, voor zichzelf maar bovenal ook voor zijn ploeg Astana Qazaqstan.

“Ik wil Thibaut feliciteren met zijn prestatie”
“Als je wint, ben je blij. Maar ik ben ook zeer tevreden met het werk van mijn ploeggenoten”, vertelde ritwinnaar López na afloop in het flashinterview. “Dat zorgt namelijk voor motivatie richting de komende wedstrijden. Ik wist dat ik nog naar Pinot kon rijden, maar ik wist niet hoe ik hem vervolgens moest kloppen.”

De Colombiaan besloot niet te wachten op een sprint en ging er meteen vandoor. Pinot spartelde nog even tegen, maar moest uiteindelijk toch passen en zo kwam López met voorsprong als eerste over de finish. “Ik wil Thibaut feliciteren met zijn prestatie. Het is voor hem balen, zo vlak voor de finish, maar soms win je en soms verlies je. Dat is wielrennen”, aldus López, die zich in de Tour of the Alps klaarstoomt voor de Giro d’Italia.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 april 2022 17:33
´Ik wist niet hoe ik hem vervolgens moest kloppen’
Heerlijk zinnetje.
Lees: ik kon hem op zoveel manieren kloppen, maar ik wist even niet hoe ik hem daarbij het meest in zijn waardigheid kon laten.
Was Lopez een influencer, de ‘awkwards’ zouden ongetwijfeld niet van de lucht zijn…
21 april 2022 18:16
´Ik wist niet hoe ik hem vervolgens moest kloppen’.

Een mens die zichzelf niet lijkt te begrijpen. Uit zijn gedrag toen hij Thibaut inhaalde was overduidelijk wat zijn plan was. Zelfs Van Belleghem snapte het.

Achteraf was het mss slimmer geweest van Thibaut om eerder in te houden en niet meer uit het wiel te komen, maar ook dan was de kans groot dat Lopez had gewonnen.
22 april 2022 08:42
Lopez is de terechte winnaar; ook hij viel aan, en het was redelijk ver van de finish al duidelijk dat Pinot zijn wiel niet kon houden.
22 april 2022 15:44
Kijk, the win is in the bin…

Reacties zijn gesloten.