Rio 2016: Viviani verslaat omstreden Cavendish op omnium

dinsdag 16 augustus 2016 om 08:19
Rio 2016: Viviani verslaat omstreden Cavendish op omnium

Foto: Sirotti

De Italiaan Elia Viviani heeft maandag tijdens het olympisch baantoernooi de gouden medaille behaald in het onderdeel omnium. De Sky-renner versloeg Mark Cavendish, die voor de nodige commotie zorgde vanwege een roekeloze manoeuvre. De Deense titelverdediger Lasse Norman Hansen eindigde als derde.

Viviani begon met een grote voorsprong aan het laatste onderdeel, de puntenkoers. Daar heeft hij zijn leidende positie niet meer uit handen gegeven. Zelfs niet na een valpartij, nota bene veroorzaakt door Cavendish. De Brit kegelde tijdens de race Sanghoon Park omver, die vervolgens Viviani meesleurde in zijn val. Nederlander Tim Veldt eindigde het omnium als negende. Hij was drie plaatsen gestegen tegen opzichte van dag 1.

Bij de vrouwen gaat de Britse Laura Trott aan de leiding na drie van de zes onderdelen. Ze heeft acht punten voorsprong op de Belgische Jolien D’Hoore. Kirsten Wild staat op een zesde plaats, met evenveel punten als de nummer vijf, de Wit-Russische Tatsiania Sjarakova. Vandaag volgen de laatste drie onderdelen.

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

14 Reacties

mus van de maasstad 16 augustus 2016 om 08:24

tja

https://mobile.twitter.com/CyclingHubTV/status/765298647554752513/video/1

vraag me toch echt af wat de motivatie van de jury is om hem geen DQ te geven.

Ik wil hem in ieder geval nooit meer horen over veiligheid. Wat een koekert….

0
Lammestakker 16 augustus 2016 om 08:31

Dit is echt schandalig en websites als cyclingnews laat het volledig links liggen.

0
flashke 16 augustus 2016 om 08:36

Het meest hillarische waren toch die patriotistische Britten die het twitteraccount van Sky bijna in brand staken nadat Sky Viviani felliciteerde.

0
RaketVuist 16 augustus 2016 om 08:48

Je zou bijna denken dat Cav het expres deed. Hij keek naar achteren, stuurde in, en reed door alsof er niets gebeurd was. Wat een ***.

0
Orakel 16 augustus 2016 om 08:56

“No. It’s not his fault,” the Italian told reporters”.

Slimme en sympathieke reactie van Viviani. Hij rijdt voor Sky en heeft goud. Waarom hier nog woorden aan vuil maken?

Uiteraard een smerige, of heel erg ongelukkige actie van Cavendish. Hij heeft de schijn tegen. Een onbedoelde beuk kan natuurlijk, maar hij rijdt door alsof er niets aan de hand is…

Gaviria duidelijk overschat door menig volger. Het is wel een supertalent, maar nóg niet de topper die op het hoogste niveau de vloer aanveegt met de gevestigde orde.

0
Fast Freddy 16 augustus 2016 om 08:59

Cav inmiddels een paar jaar ouder, op de fiets helaas niet veel wijzer… Zijn reactie op de vragen van Thijs Zonneveld was ook belachelijk. Ik vond Cav de laatste tijd na de koers een stuk sympathieker dan in in het verleden. Hier komt z’n ware aard weer naar boven….

0
Kolderman 16 augustus 2016 om 09:06

Net maar eens het filmpje bekeken. Maar Cav is helemaal Koekkoek! Die zilveren plak kan hij gelijk inleveren, hij had een DQ moeten krijgen!

0
Spinergy 16 augustus 2016 om 09:26

de motivatie om hem niet te diskwalificeren is: British Cycling, geld, macht… dezelfde motivatie waarom Froome niet uitgesloten werd op de Ventoux (en waar mensen hier eergisteren nog lacherig over deden)
'mooi' dat hij ook nog even aan zijn been/schoen voelt na de 'touché' alsof ie zich afvraagt 'raakte ik nou iets of niet'…. de vermoorde onschuld…

0
jan jansen 16 augustus 2016 om 09:42

@spinergy+1
Wat een bijzonder akelig mannetje die Cavendish. Dat hij hier zo mee weg kan komen, schandalig. Kan hij niet samen met bouhanni verbannen worden uit de wielersport?

0
non-believer 16 augustus 2016 om 10:03

Deze “sport” mogen ze van mij de volgende jaren achterwege laten op de OS wanneer dít soort acties geoorloofd zijn. En wie anders dan weer de hobbit from the isle of Man. Een regelrechte schande dat deze dreumes niet uit de uitslag is geschrapt.

0
grootverzet 16 augustus 2016 om 10:05

Cowboy cav mag dat gewoon. Geen jury die daar aankomt. Alles staat in het teken van medaille machine uk dus komt er ook geen kritisch woord uit de hoek van de BBC. Ja dan toch een beetje..Cav had er wel last van gehad en dat heeft hem goud gekost :-)))). Iedereen heeft daar dezelfde medaille waas voor de ogen. Pomp er nog wat meer geld in zou ik zeggen want dit was geen goud. Misschien kan de BBC wel mee sponsoren. Zonneveld mag geen kritische vragen stellen aan cav want dan is hij boos.

0
Koel 16 augustus 2016 om 10:45

Cavendish leek de laatste tijd iets minder onsympathiek, dat zal zeker met zijn mindere prestaties te maken gehad hebben.
Echter in- en na de TdF is hij weer de oude, een hufter 1eklas!
Of hij de val per ongeluk of expres veroorzaakte weet ik niet, maar hij wreef even over zijn been en ging verder of er niets was gebeurd.
Na afloop haastte hij zich plichtmatig te zeggen dat hij hoopte dat het "slachtoffer" het goed maakt.
Mooi dat Viviani won, zeer verdiend ook, het zou onverteerbaar geweest zijn indien Cavendish gewonnen zou hebben, zelfs zilver is teveel van het goede!

0
SprintMaster 16 augustus 2016 om 11:02

@janjansen: doe es een sprintduel Cavendish-Bouhanni, mogen ze elkaar de hekken in rijden.

0
Covadonga 16 augustus 2016 om 22:10

@spinergy
Froome heeft hier geen zak mee te maken. Slaat nergens op om Froome weer in het strafbankje te zetten. Of bedoel je dat met lacherig?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone