Riis: “Straf maakt Contador nog niet schuldig”

donderdag 9 december 2010 om 08:32

Volgens Bjarne Riis hoeft een eventuele straf voor Alberto Contador nog niet te betekenen dat de Spanjaard daadwerkelijk schuldig is. Dat vertelde de ploegleider van Saxo Bank tegen L’Equipe. “Ik heb goede redenen om in hem te geloven. Het hele team staat achter hem en ik vertrouw erop dat hij in 2011 onze kopman kan zijn,” verklaarde Riis.

Tegen Contador loopt momenteel een onderzoek vanwege zijn positieve test op clenbuterol. Riis hoopt op een rechtvaardige straf. “Ik hoop dat de beslissing fair zal zijn, maar wanneer hij een straf krijgt hoeft dat nog niet te betekenen dat hij schuldig is,” aldus Riis. “Ik hoop dat de beslissing in ons voordeel valt.” Ongeacht het oordeel zal de beslissing van de Spaanse wielerbond waarschijnlijk aangevochten worden bij het internationaal sporttribunaal in Lausanne.

Volgens de Franse sportkrant zou Contador bij een lichte straf in 2011 alle drie de Grote ronden willen rijden. De Spanjaard zou de eerste renner willen worden die zowel de Giro, Tour als Vuelta in één jaar wint.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair