Rigoberto Urán hoopt in december weer te kunnen fietsen

zondag 3 november 2019 om 09:29
Rigoberto Urán hoopt in december weer te kunnen fietsen

foto: Cor Vos

Het herstel van Rigoberto Urán verloopt traag. De Colombiaanse klimmer van EF Education First heeft nog altijd niet op de fiets gezeten sinds zijn zware val in de Vuelta a España, vertelt hij aan AS Colombia.

Bij de valpartij in de Vuelta brak Urán zijn linkersleutelbeen, enkele ribben, zijn schouderblad en enkele wervels. Ook liep hij schade op aan zijn longen. Voor die breuken moest hij lang onder het mes en hij kreeg ook complicaties na de operaties. Hij lag enige tijd op de intensive care.

December
“Mijn herstel verloopt heel erg langzaam”, geeft Urán toe tijdens de Giro de Rigo, zijn eigen wielerevenement in Colombia. “Zowel door de lastige blessures, maar ook omdat het moeilijk is om te herstellen na je dertigste. Ik heb dan ook nog niet op de fiets gezeten, maar ik hoop dat ik dat in december weer kan doen. Dan kan ik beginnen met trainen richting volgend seizoen.”

“Het was een heel erg zware valpartij. Er waren zelfs momenten waarop ik dacht dat ik alles zou verlaten”, zegt Urán. “Maar een van de meest intense dingen die ik heb meegemaakt, is de liefde van de mensen. Zij hielpen mij met hun berichten om weer op te staan. Ik ben de Colombiaanse mensen dankbaar omdat ik in die moeilijke periode steun heb ontvangen van iedereen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Domestique 3 november 2019 om 13:06

‘Alles zou verlaten’?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair