Rick Zabel aan zijde Giacomo Nizzolo naar Giro: “Hoop ook op Tour”

vrijdag 14 januari 2022 om 12:56
Rick Zabel aan zijde Giacomo Nizzolo naar Giro: “Hoop ook op Tour”

Rick Zabel op kop - foto: Cor Vos

Rick Zabel rijdt een ontzettend druk voorjaar in het tenue van Israel-Premier Tech. De snelle Duitser zal vooral aan de zijde koersen van zijn nieuwe kopman Giacomo Nizzolo, maar denkt stiekem ook zelf aan een succesje. “Ik zie geen reden om mij te verstoppen als ik een goede dag heb en het parcours mij ligt”, zegt Zabel.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 28-jarige Zabel weet dat hij niet altijd het kopmanschap kan opeisen. “Als ik in een seizoen tachtig koersdagen heb, zou ik blij zijn als ik vijf kansen voor mezelf heb”, vertelt hij aan Radsport-news.com. “In een goed seizoen zijn dat wellicht tien kansen. Maar als Giacomo aan de start staat, is er geen discussie. Dan rijden we voor hem.”

Samen met Matthias Brändle en Alex Dowsett vormt Zabel het treintje van Nizzolo. Zij gaan in ieder geval naar de Giro d’Italia. “De eerste indruk is positief, maar we moeten het eerst nog in koers bewijzen”, weet ook de zoon van oud-topsprinter Erik Zabel. “Ik heb nog een beetje hoop op de Tour de France. Ik weet alleen dat de ploeg daar voor het klassement wil rijden en sprinters eigenlijk geen kans hebben.”

“Maar als we met Giacomo tien keer winnen in het voorjaar, hebben we misschien toch een kans. Vorig jaar hadden we met André Greipel eigenlijk ook de Giro op ons programma, maar gingen we uiteindelijk toch naar de Tour.”

Programma Rick Zabel voor 2022
flag-es Ronde van Valencia (2-6 februari)
flag-es Clásica de Almería (13 februari)
flag-ae UAE Tour (20-26 februari)
flag-it Tirreno-Adriatico (7-13 maart)
flag-it Milaan-San Remo (19 maart)
flag-be Gent-Wevelgem (27 maart)
flag-tr Ronde van Turkije (10-17 april)
flag-de Eschborn-Frankfurt (1 mei)
flag-it Giro d’Italia (6-29 mei)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ronellenfitsch 14 januari 2022 om 13:46

Het klassement van wie precies in de Tour? Van Woods en Fuglsang die geen echte klassementsambities hebben? Of gewoon dat zeggen om de echte grote ploegen na te doen?

0
Dikke Man 14 januari 2022 om 14:09

Froome natuurlijk!

0
ivo001 14 januari 2022 om 14:34

Misschien dat Ben Hermans zijn 14e plek uit de Vuelta van 2016 wil verbeteren lol.
Of Hagen die opeens weer dat niveau van die 8e plek in de vuelta 2019 haalt.

0
Fausto Roest 14 januari 2022 om 14:37

Fuglsang had aan het einde van zijn bij Astana periode inderdaad GC ambitie over drie weken opgegeven. Maar wellicht dat ze hem over hebben gehaald. Woods zijn beste Grand Tour prestatie dateert uit 2017 waarbij hij 8ste werd in de Vuelta. Froome mag denk ik blij zijn als hij bij een 2.1 koers van een week in de top 5 finished. ISN heeft ploeg waar ze voor de groene trui mee kunnen doen zeker in de giro. Maar in de Tour valt er voor ze denk ik veel meer glorie te behalen in stages dan in GC. Zeker zonder de gestopte Martin.

0
dit is mijn voorwiel 14 januari 2022 om 14:31

Ohja, Froome… die rijdt ook nog ergens rond…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone