Richie Porte ziet kansen in open Tour: “Ik hoop dat Froome moe is”

Richie Porte ziet kansen in open Tour: “Ik hoop dat Froome moe is”

foto: Sirotti

donderdag 5 juli 2018 om 14:56

Richie Porte kijkt uit naar de komende Tour de France. De 33-jarige Australiër van BMC geldt als een van de favorieten voor de gele trui en hij kan naar eigen zeggen bouwen op een sterke ploeg. “We hebben alles afgedicht; geen enkele andere klassementsrenner heeft zo’n goede ploeg als wij hebben”, verzekert de Tasmaniër Cyclingnews.

Niet blindstaren op Froome
“Het was leuk om te zien dat Chris Froome de Giro d’Italia wist te winnen, maar ik hoop dat hij nu gebroken is”, grapt Porte, die de onthulde gegevens van Sky afdoet als fake news. “Alberto Contador reed in 2011 ook verbluffend naar de eindzege in Italië, maar hij kon het in de Tour niet bolwerken. Chris heeft hier echter wel nog een sterker team dan in de Giro. Als iemand beide wedstrijden kan winnen, dan is hij dat wellicht. Ik ken de ploeg, ik heb er gereden: hij is hier met het doel om te winnen. Froome gaat er klaar voor zijn. Ik hoop alleen dat hij moe is. Jongens als Vincenzo Nibali en Nairo Quintana gaan het hem lastig maken als hij een slechte dag heeft.”

Toch ziet de voormalig meesterknecht van de Brit meer kapers op de kust. “Je kunt je niet fixeren op één iemand. Er zitten zoveel haken en ogen aan deze Tour. Ik denk namelijk dat er niet één grote favoriet voor de eindzege is. Ik was onder de indruk van Jakob Fuglsang in de Ronde van Zwitserland. Geraint Thomas en Romain Bardet ogen ook sterk, terwijl Movistar hier met drie kopman is. Dat is tricky. Ze moeten hun opties wijselijk gebruiken. Het is moeilijk om in een ploeg met twee kopmannen te werken, wie weet hoe dat eraan toegaat als er zich drie kapiteins op hetzelfde schip bevinden.”

‘Ik ben er mentaal klaar voor’
Voor Porte is het dit jaar een van zijn laatste kansen op een eindzege in de Franse rittenkoers. “Mijn conditie in Zwitserland was goed en ik hoop nu nog beter te zijn. Ik heb gewicht verloren na die rittenkoers en mentaal ben ik er klaar voor. Ik weet niet zeker of ik ooit zo licht ben geweest, maar het is ook niet de bedoeling dat ik nu op mijn lichts ben. Het is belangrijk om me fit te voelen, zeker de eerste negen dagen. We hebben hier een super team en de paardenkracht om de ronde goed door te komen tot de eerste rustdag. Ik heb tot zo ver een heel goed seizoen en ik ben super gemotiveerde voor de Tour. Ik hoop alleen maar dat ik geen pech ken”, aldus Porte, de vorige jaar letterlijk uitviel na een val in een afdaling.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Jan Blokland 5 juli 2018 om 15:26

Richie Porte: Ik hoop dat Froome moe is.
Wat een uitspraak! Dat zegt dat je je zwakte aangeeft. Want een Froome die niet moe is wordt met deze woorden niet verslagen.

kielabokki 5 juli 2018 om 15:28

Als wij.

Spinergy 5 juli 2018 om 15:29

Ook al is Froome ziek, astmatisch, heeft ie nierfalen, een parasiet of allerhande ontstekingen…

Grobbel 5 juli 2018 om 15:32

Tsja. Blijf eerst maar eens op je fiets voor drie weken in dezelfde, constante Zwitserland-vorm – want zoveel uitslagen in grote rondes heeft Porte nu ook weer niet neergezet.

FabioC 5 juli 2018 om 15:32

“Ik hoop alleen maar dat ik geen pech ken”, aldus Porte, die vorig jaar letterlijk uitviel na een val in een afdaling.”

Dit is de goden verzoeken en kan toch alleen maar mis gaan.

ah-ja 5 juli 2018 om 15:35

Froome? Moe?

Mathieu Moller 5 juli 2018 om 15:48
Quote:
die de onthulde gegevens van Sky afdoet als fake news.

Denkt hij dan dat er met die gegevens gesjoemeld is of dat ze verzonnen zijn?
Iets meer context lijkt me hier wel fijn.

Stenalic 5 juli 2018 om 16:02

Dit klinkt zowel onzeker als onwetend. Not good Richie.

Alto 5 juli 2018 om 16:14

Ik weet niet zeker of ik ooit zo licht ben geweest
Hoop het wel, anders heeft zijn moeder wel een erg zware bevalling doorstaan.

On: Net als bij sommige Nederlanders, is het ook voor hem zaak recht te blijven, hij ligt ook er net te vaak bij

Djoop 5 juli 2018 om 16:28

@Mathieu Sky heeft een maand de tijd gehad om de cijfers door te rekenen, moesten ze nog wel even met het gewicht van Froome klooien. Daarom heb je nu een lijstje gegevens, een streekroman over afvallen tijdens de GC en de marginal gains van op het juiste moment een banaantje eten. Doet een beetje denken aan het geneuzel over de cadans van Armstrong.
In het wielrennen moet je helaas bewust zijn van de sprookjes. Het is de enige sport waarin doping controles regelmatig false positives opleveren.., althans als je sommige lieden mag geloven.

SprintMaster 5 juli 2018 om 16:43

Zijn vorm is denk ik minder dan vorig jaar. Froome en moe lijkt niet meer te bestaan sinds vorig jaar. Wat zou toch die nieuwe superbrandstof zijn?

wielrenner 5 juli 2018 om 16:56

@Sprintmaster
Zouden ze allemaal bij Sky dezelfde brandstof tanken?

illu 5 juli 2018 om 17:11

@Sprintmaster
denk het niet, dat zullen ze wel van Armstrong geleerd hebben :)

Alto de angliru 5 juli 2018 om 17:13

Froome moe? Zou kunnen maar daar hebben ze dan wel een oplossing weer voor.

Cavia 5 juli 2018 om 17:25

Nu is er in ierder geval de komende 3weken weer negatief te schrijven over Froome. Namelijk als hij goed staat in het klassement; danheeft hij zoals altijd weer het nodige genomen, mocht hij niet de benen hebben……… ja zie wel hij weet dat hij in de gaten wordt gehouden. En nog veel meer van dat soort gelul.

Romāns Vainšteins 5 juli 2018 om 17:39

Laat staan nog het gezeik dat zelfs bij voorbaat weer over dat eventuele gelul gespuid wordt,
en dan niet eens de zeurkousen die hier over klagen aan te halen !

stoempen op de pedalen 5 juli 2018 om 17:40

Froome is niet moe te krijgen, hij rijdt desnoods de hele tour solo

Geit in mijn Kelderman 5 juli 2018 om 18:01

Froome houdt wel puf erin, maak je daar maar geen zorgen om.

ah-ja 5 juli 2018 om 18:05

Als er iemand weet of er drugs gebruikt wordt bij SKY is hij het wel. Mocht dit zo zijn zou dit deel van zijn verhaal zijn. Voor mij extra bewijs dat het bij SKY wel clean is.

Dougi 5 juli 2018 om 19:32

@ah ja, als je wilt geloven dat heel veel mensen in een gele auto rijden dan zie je morgen ineens heel veel gele auto’s en wordt je gelijk bevestigd.

chaspatate 5 juli 2018 om 19:52

Als hij recht blijft, geef ik hem een goede kans…

Samlambeej 5 juli 2018 om 22:02

@ah-ja
De meesterknechten worden volgens mij niet hetzelfde begeleid zoals de leiders Wiggins en Froome.

Headlines

Materiaalzone

Populair