Richard Plugge houdt vertrouwen: “Het komt uiteindelijk toch op Vingegaard aan”

zondag 17 juli 2022 om 21:07
Video

Zonder Primož Roglič en Steven Kruijswijk gaat Jumbo-Visma de slotweek van de Tour de France in, maar dat baart ploegbaas Richard Plugge vooralsnog geen zorgen. Wel zag hij ook gele trui Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot vallen. “Pech”, vat Plugge het samen bij WielerFlits. “Maar het vertrouwen is nog groot.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is ontzettend vervelend. Steven valt omdat een andere renner valt. De ketting van Martijn Tusveld ligt eraf. Hij ziet dat niet, wil aanzetten en slaat over de kop. Steven zit daar toevallig in de buurt…”, beschrijft hij de crash van de Brabantse klimmer. Kort daarna vielen ook Vingegaard en Benoot. “Dat gebeurt op een rotonde, daar haken de sturen van een paar renners in elkaar en Tiesj is daarvan het slachtoffer… Pech.”

“Maar met het oog op de Pyreneeën denk ik nog steeds dat we een heel sterke ploeg hebben”, gaat Plugge verder. “Natuurlijk missen we Steven en Primož in de bergen. Dat is altijd een aderlating, zo simpel is het. Maar uiteindelijk komt het toch op Jonas aan. Hij moet het doen. We zijn nog sterk genoeg en gaan volle bak vooruit. We gaan nu eerst even lekker de rustdag in, coronatesten, Tiesj oplappen en dan gaan we weer door. Het vertrouwen is onveranderd groot.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

35 Reacties

Robin van Wijlick 17 juli 2022 om 21:19

Eens met Plugge. Ik begrijp de paniek niet zo goed, ja het is nooit fijn om helpers kwijt te raken, maar uiteindelijk komt het neer, als het goed is, op een 1-op-1 duel met Pogacar, want bij zijn eerste aanval liggen alle knechten eraf. Als Vingegaard een mindere dag/pech op een slecht moment/val zou hebben, wordt dit pas echt een probleem en moet je hopen dat je nog op een Van Aert kan terugvallen.

0
S. Morgenstern 17 juli 2022 om 21:32

Zeker dinsdag is een rit die qua controle met deze ploeg niet zo ingewikkeld zou moeten zijn. Woensdag zou een knotsgekke rit kunnen worden, maar met Van Aert en Kuss nog altijd twee knechten die de laatste weken minimaal bij de beste twintig klimmers horen. Daarom geen enkele reden om opeens te doen alsof er een levensgevaarlijke situatie is ontstaan.

0
Maenhout 17 juli 2022 om 21:59

Dat dus. Vingegard moet gewoon in het wiel van Pogi en G. blijven, daar zijn geen knechten voor nodig. En wat Yates en Pidcock betreft: die laat niemand meer wegfietsen nu.

0
Mechia 17 juli 2022 om 22:57

Het probleem is meer op het moment dat hij toch niet kan volgen. Met een sterke ploeg kun je de schade dan toch beter beperken en hij heeft een riante voorsprong natuurlijk dus zonder deze valpartijen was een keer lossen geen probleem geweest. Nu is dat toch anders. En veel moeilijker om een goede vlucht te controleren. Als nu een Pidcock of Bardet wat proberen zullen ze toch wat moeten doen.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 17 juli 2022 om 21:21

Wat een interview zeg, pfff.

Quote:
“Het is ontzettend vervelend. Steven valt omdat een andere renner valt. De ketting van Martijn Tusveld ligt eraf. Hij ziet dat niet, wil aanzetten en slaat over de kop. Steven zit daar toevallig in de buurt…”, beschrijft hij de crash van de Brabantse klimmer.

Dit is dus gewoon onoplettendheid van Kruijswijk en geen "pech".

Quote:
Kort daarna vielen ook Vingegaard en Benoot. “Dat gebeurt op een rotonde, daar haken de sturen van een paar renners in elkaar en Tiesj is daarvan het slachtoffer… Pech.”

Vingegaard en Benoot zaten veel te ver in het peloton. Als ze gewoon attent vooraan hadden gezeten waren ze nooit in het gedrang geraakt en was dit nooit gebeurd. Ook hier geen "pech" dus.

Quote:
“Maar met het oog op de Pyreneeën denk ik nog steeds dat we een heel sterke ploeg hebben”, gaat Plugge verder.

Nou, dat denk ik dus niet Richard. Je hebt bergop enkel Kuss en van Aert om álle aanvallen af te slaan en te controleren. Veel succes.

Quote:
“Natuurlijk missen we Steven en Primož in de bergen. Dat is altijd een aderlating, zo simpel is het. Maar uiteindelijk komt het toch op Jonas aan. Hij moet het doen. We zijn nog sterk genoeg en gaan volle bak vooruit

De hele reden dat jullie de gele trui hebben is nota bene omdat jullie met de hele ploeg Pogacar hebben gesloopt in de etappe naar de Grandon. Maar nu komt het blijkbaar enkel op de kopmannen aan, lol.

0
xistnc 17 juli 2022 om 21:28

Hebben ze Pogacar gesloopt in de etappe naar de Granon (zonder d)? Daar heb ik je nog niet over gehoord want toen was je opeens een paar dagen kwijt. Vertel daar eens wat meer over?

0
Robin van Wijlick 17 juli 2022 om 21:30

Bij de eerste de beste aanval van Pogacar is iedereen eraf, behalve Vingegaard dan hopelijk. Dan komt het echt niet meer op een Van Aert of Kuss aan.

0
De Siepel 17 juli 2022 om 21:39

Het is de Granon….wel een beetje wakker blijven Jachtluipaard

0
Laatste man 17 juli 2022 om 21:46

Echt fijn dat je weer terug bent.

0
nobrakes 17 juli 2022 om 21:47

Tjonge wat moet het vervelend zijn om zo naar wielrennen te kijken

0
Maenhout 17 juli 2022 om 21:56

Ahem, Tusveld zette aan terwijl zijn ketting niet goed lag, daar kan Kruijswijk niet veel aan doen. Maar ja, als je graag een donkere polariserende bril op zet…

0
horsm 17 juli 2022 om 22:38

Daar is de anti-Jumbo-warrior weer!

0
RodeBaert 17 juli 2022 om 22:56

Is in jouw registratieovereenkomst op deze site nou echt bepaald dat je bij ieder bericht over TJV een negatieve / vergezochte reactie moet geven?

0
klimmer99 18 juli 2022 om 10:35

Lezen is nu ook niet jou grootste kwaliteit.

0
Aart van Woud 18 juli 2022 om 11:11

Heb je zelf ooit gekoerst? Als er vlak voor je iemand valt kun je gewoon geen kant op. Ik begrijp uit je post dat je niets met Jumbo Visma hebt, maar dit is dus inderdaad wel gewoon pech.

0
stokjesros 17 juli 2022 om 21:25

Wow… wat een kennis. Omdat Tusveld over de kop slaat heeft Kruiswijk niet goed zitten opletten. Wat een uniek simpele jumbo trol ben jij

0
YannickGoat 17 juli 2022 om 21:30

Ze kunnen bij ineos nog wel eens een gooi doen om jumbo visma kapot te rijden en zo vinegaard het werk zelf laten opknappen in die bergen. Zoals een pidcock vooruit sturen

0
Geert88 17 juli 2022 om 21:37

Ik vind Plugge niet echt een fijne man, altijd maar wijzen naar andere. Hetzelfde geldt voor Zeeman overigens.

0
orlando dani 17 juli 2022 om 21:54

Als ze Wout nog voor iets anders laten rijden dan voor het Geel zijn ze knetter gek.

0
Natte spons 17 juli 2022 om 22:32

Helemaal mee eens!

0
Mechia 17 juli 2022 om 22:59

Komende 3 etappes had hij dat sowieso wel gedaan. De laatste 3 kan hij weer zijn gang gaan.

0
Glorious 17 juli 2022 om 21:55

Jumbo blijft top. V blijft top

0
RodeBaert 17 juli 2022 om 22:50

Ik treur nog steeds van de valpartij van Kruijswijk in de Giro (wat was hij daar goed!) en het verlies van de tour door Roglic maar ik hoop vurig dat de overgebleven TJV toppers het gaan redden.

0
Chris1995tjv 17 juli 2022 om 22:54

waarom ligt tjv er altijd bij en ineos vrijwel nooit in de tour? Leg mij dat eens uit…

0
Kopinkas 18 juli 2022 om 00:13

Selectief geheugen? Kijk gewoon al naar vorig jaar, toen Thomas zwaar ten val kwam in de derde etappe. Of naar 2020 toen Sivakov in de eerste rit twee keer tegen het asfalt ging, naar Martinez in de tweede rit dit jaar… Alle drie (schaduw)favorieten en alle drie meteen uitgeteld…

0
Aart van Woud 18 juli 2022 om 11:13

Ik wilde het net zeggen, G ligt er heel vaak bij. De enige favoriet die tot nu toe van valpartijen gevrijwaard is gebleven is Pogacar.

0
RodyTur10 18 juli 2022 om 01:15

Altijd de absolutismen. Eerst was iedereen overtuigd dat Pogacar onverslaanbaar was.
Dan pakt Vingegaard mede dankzij een ijzersterke ploeg op de Granon de gele trui en dan is ineens Vingegaard niet meer te kloppen. Vallen er twee knechten uit (in het klassement speelden Kruijswijk en Roglic geen rol meer) en dan komen de doemscenario's tevoorschijn.

Er kan in mijn ogen nog van alles gebeuren. En in een slotweek kan 2-3 minuten voorsprong verdampen als sneeuw voor de zon. Er gaat echt nog wel gestreden worden. Zeker met de etappes van woensdag en donderdag in het vooruitzicht. Echter staat Vingegaard er van alle klassementsmannen gewoon het beste voor.

0
Groetjesaandevoetjes 18 juli 2022 om 08:14

Granon is het. Glandon is de zijklim van de Croix De Fer.

0
RodyTur10 18 juli 2022 om 10:17

Dank voor de correctie.

0
OpdeTop 18 juli 2022 om 07:50

Dat het uiteindelijk aankomt op de krachtmeting tussen de twee leiders van hun ploeg is helder. Dan gaat een ploegmaat geen steun meer bieden. Echter, naast het feit dat het werk over minder mensen verdeelt kan worden, reduceert het de mogelijkheden wel degelijk. Van Aert of Tiesj vooruit kan niet meer. Oftewel minder tactische mogelijkheden, minder straf tempo omhoog om het langer vol te houden en daarmee meer maten voor Pogi om te reageren op V. Verdediging is dus de optie. Wat ook nog kansen biedt voor G. En nu maar hopen dat V. Inderdaad bestand is tegen deze extra druk en niet nerveus op de fiets gaat zitten.

0
Panache 18 juli 2022 om 08:32

"Maar uiteindelijk komt het toch op Jonas aan. Hij moet het doen."

Dat is wel een aparte blik. De beste wint niet altijd, je kan ook winnen als je even niet meer de beste bent (maar wel nog heel erg goed). We hebben nog niet zo lang geleden gezien dat Hart in de Giro het verschil kon maken doordat zijn helper Dennis hem op sleeptouw nam in het dal. Vorig jaar sleepte Martinez een uitgewrongen Bernal over de slotklim heen (al was dat waarschijnlijk niet het verschil tussen winst en verlies). En zo zijn er veel voorbeelden. Feit is gewoon dat Jonas in het ene scenario de Tour met een slechte dag alsnog wint doordat knechten de schade beperken en in het andere scenario verliest hij de Tour omdat hij vol in de wind het uiteindelijk zelf moet opknappen. Pech overkomt je , kan je niets aan doen, je moet er vervolgens het beste van maken. Maar rondom de pech zitten ook heel veel keuzes die deze Tour gemaakt zijn en deze week gemaakt worden. Ik hoop dat al die keuzes vanaf vandaag t/m vrijdagmiddag met de gele trui in het achterhoofd gemaakt worden en niet met groen, ritwinst of iets anders.

0
Krist The Vanma 18 juli 2022 om 09:53

Altijd leuk als de grote baas het vertrouwen houdt als je nummer één staat. Doet waarschijnlijk deugd.

0
Marlin 18 juli 2022 om 10:36

Als het tegenzit, kunnen er wel problemen van komen. Kuss is heel onregelmatig. Het kan net zo goed dat hij in de Pyreneeën niet thuis geeft. Ervan uit gaande dat Van Aert zomaar tot de laatste twintig de boel gaat controleren, is wel optimistisch. Ook bij hem komt de dag dat het op is, vooral omdat hij al te veel met zijn krachten gewoekerd heeft. Benoot zal al helemaal niet meer kunnen helpen als het echt omhoog gaat, want zijn bobijntje is af. Pogacar daarentegen heeft nog drie klimmers achter de hand. Waarvan er gemiddeld toch twee lang zullen meegaan. Als INEOS vroeg gaat aanvallen, en Pogacar en co nemen over, zie ik grote problemen ontstaan voor Jumbo. Vingegaard zal dan wel kunnen volgen (tenminste als hij geen slechte dag heeft), maar INEOS en Pogacar zelf kunnen dan om beurten de geïsoleerde Vingegaard aanvallen.
Maar dat is koffiedik kijken. Pogacar zelf kan ook nog eens kraken. Misschien bedreigt Thomas dan wel de gele trui.

0
Panache 18 juli 2022 om 10:43

Één ding is zeker: Ineos gaat niet passief de posities van Thomas, Yates en Pidcock verdedigen. Morgen (met die afdaling) kan Pidcock al eens aan de boom schudden, sowieso kansrijk mocht hij meegaan in de vlucht.

0
Mister Nice Guy 18 juli 2022 om 14:51

Er zijn zoveel voorwaarden om Pidcock een gevaar te laten zijn voor het geel in Parijs dat het heel onwaarschijnlijk is dat hij kansrijk is. Moet 9 minuten pakken in de vlucht, met de beste finishen in de andere 2 bergetappes, geen tijd verliezen in de tijdrit. Gaat echt niet gebeuren.

En Ineos gaat echt niet alles of niets spelen, vraag me echt af waar je dat idee vandaan haalt. Yates en Thomas zijn gewoon minder dan Pogacar/Vingegaard en Ineos gaat echt niet het risico nemen dat ze met niets eindigen, want dat Thomas aanvalt zou een unicum zijn en Yates zie ik ook niet 4 minuten pakken en het liefst meer met het oog op de tijdrit. Vingegaard moet doen wat hij deed en dat is gewoon Pogacar volgen, want dan zijn al die Ineos mannen uit z’n wiel. Enige hoop voor Ineos is dat Pogacar/Vingegaard een inzinking krijgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone