Richard Plugge: “Dit laten zien op het allerhoogste niveau is ongelooflijk”

zondag 7 juli 2019 om 17:36

Directeur Richard Plugge zag zijn ploeg Jumbo-Visma na de openingsrit ook de ploegentijdrit op dag twee van de Tour de France winnen. Hij vindt deze zege mooier dan die van Mike Teunissen. “Elke overwinning is mij heel dierbaar, maar een ploegentijdrit is zo’n ultieme uitkomst van samenwerken”, zegt Plugge voor de camera van WielerFlits.


“En dat op het aller-, aller-, allerhoogste niveau in de Tour de France. Dat is ongelooflijk”, vertelt Plugge. “Voor Steven Kruijswijk hebben wij een geweldige slag geslagen. Trek-Segafredo zat al een minuut achter Ineos. Dat is voor Steven geweldig, hij kan nu omhoog kijken.”

Ook voor de etappe van maandag ziet Plugge kansen voor geletruidrager Mike Teunissen en de nieuwe nummer twee in het klassement: Wout van Aert. “Dat brengt zo’n schwung in de ploeg, want we rijden elke dag ergens voor.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

koos1 7 juli 2019 om 17:55

Nu Jumbo met overmacht de TTT heeft gewonnen is het wel heel jammer dat door de UCI het WK TTT eruit is gegooid. Met deze ploeg had Jumbo een grote kans om wereldkampioen te worden TTT.

Turtlehead 7 juli 2019 om 18:35

Deze overwinning is wel tien keer zoveel waard denk ik, dus zo erg is dat niet. Was altijd n feestje voor vier ploegen.

KennyKlimmen 7 juli 2019 om 20:23

De 1ste week is voor jv. Ben benieuwd of dit in week 2 en 3 nog goed kan uitpakken voor Steven. Vooralsnog nog ligt ie 20 sec. voor op de twee grote favorieten.

girardengo 7 juli 2019 om 20:57

Wel een komische tekst voor een niet-meerijdend directeur: “Voor Steven Kruijswijk hebben wij een geweldige slag geslagen”.

Viktrodriguez 7 juli 2019 om 22:39

Niks komisch aan. Hij heeft er namelijk voor een goed deel voor kunnen zorgen dat ze kunnen presteren, door de juiste basisvoorwaarden te scheppen waarin de overige staf en renners kunnen excelleren.

Het is pas lachwekkend as een normale supporter van een dergelijke sportploeg zulke terminologie gebruikt.

MDKIDW 8 juli 2019 om 00:14

Het lijkt er toch ook gewoon op dat Plugge dit op een goede manier managed..Er staat toch een brij goede organisatie

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.