Richard Carapaz zal volgend jaar weer twee grote rondes rijden

donderdag 1 december 2022 om 11:50
Richard Carapaz zal volgend jaar weer twee grote rondes rijden

foto: Cor Vos (archief)

Richard Carapaz heeft nog geen zicht op zijn definitieve programma voor 2023, maar zeker is wel dat de klimmer uit Ecuador volgend jaar weer twee grote rondes zal betwisten. Dat heeft de regerende olympische kampioen laten weten in gesprek met Radio Pedal Cycling.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 29-jarige Carapaz zal volgend jaar voor zijn nieuwe werkgever EF Education-EasyPost het mooie weer moeten maken in de grote rondes. De winnaar van de Giro d’Italia 2019 zal in 2023 weer twee grote rondes betwisten. “Maar ik weet nog niet of ik ga voor de combinatie Giro-Tour, of de combi Tour-Vuelta. Mijn programma voor het komende seizoen staat nog niet helemaal vast.”

“Het eerste trainingskamp met de ploeg moet nog komen. We hebben dus nog niet de kans gehad om mijn programma uit te stippelen en te bespreken. We zullen het deze maand op papier zetten. Het is wel de bedoeling dat ik volgend jaar twee grote rondes zal rijden.”

Carapaz nam dit jaar, in het tenue van INEOS Grenadiers, deel aan de Giro d’Italia en Vuelta a España. In de Italiaanse ronde had hij lange tijd uitzicht op de eindzege, maar werd hij in de laatste bergrit door Jai Hindley uit de roze trui gereden. In de Vuelta bleek hij niet in staat om een goed klassement rijden, maar won hij als rittenkaper wel drie etappes. Ook kroonde hij zich tot eindwinnaar van het bergklassement.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Diskob 1 december 2022 om 13:03

Lijkt me toch een heel makkelijke keuze voor Richie. Alles op de Tour want het parcours van deze editie moet hem uitermate goed liggen. Dat betekent geen Giro of je komt in Frankrijk uitgeblust aan de start. Daarna ritjes kapen in de Vuelta of beter nog: alles op het Italiaanse najaar zetten.

2
Limal 1 december 2022 om 12:45

Met de weinige tijdritkilometers en het aanvallersparcours zou ik in zijn plaats vol voor het podium in de Tour gaan. Met ritoverwinningen en de bergtrui in zowel de Tour als de Vuelta als back-up plan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone