Richard Carapaz zakt naar negende plaats: “We denken nog altijd aan eindwinst”
foto: Cor Vos
donderdag 1 juli 2021 om 11:06

Richard Carapaz zakt naar negende plaats: “We denken nog altijd aan eindwinst”

Richard Carapaz is het niet gelukt zich te onderscheiden in de eerste tijdrit van de Tour de France. Aan het eind van de dag was de Ecuadoraan 23e in de uitslag en ging zijn verlies ten opzichte van Tadej Pogačar richting de twee minuten. Hij is nu negende in het klassement

Toch was Carapaz optimistisch in zijn analyse. “Eerlijk gezegd zijn we heel blij na deze tijdrit. Het was niet makkelijk, maar we hebben het zo goed mogelijk gedaan. We staan er, we zijn in de strijd en ik denk dat we de positieve punten moeten meenemen”, citeerde Cyclingnews de klimmer.

“Voor mij ziet het er goed uit en we hebben nog een aantal heel moeilijke etappes voor de boeg. We hebben een goede ploeg en dat is in ons voordeel. We zijn nog steeds positief en denken aan het winnen van de wedstrijd”, aldus de Ecuadoraan van INEOS Grenadiers.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2021 11:25
Kan echt nog een leuke Tour worden nu Jumbo en Ineos een aanvallende tactiek MOETEN hanteren om te winnen. UAE is ook de sterkste niet meer door alle valpartijen, afgezien van Pogacar. Die zie ik toch niet controleren zoals een Ineos of Jumbo kan.
    1 juli 2021 15:31
    het is te hopen dat ze het doen en niet voor plaats twee beginnen te rijden, cf de Armstrong jaren ...
1 juli 2021 11:33
Die ploegen hebben tot dusver vooral de modus gehad om 1 of meerdere teamgenoten hard op kop te laten zetten en de groep uit te dunnen. Dat zal het verkeerde recept zijn, want dan drop je wel op 1 na alle teamgenoten van Pogi maar bolt die prima mee en durft niemand aan te vallen.

Beter tactieken met in vallei proberen het peloton te breken, of redelijk kort staande mannen een vrijgeleide geven of zoals Astana dit jaar 2x snoeihard dalen en kijken wie kan volgen.
    1 juli 2021 12:24
    Prima analyse.
    TJV zal zeker de Baskenland tactiek weer uit de lade trekken en eventueel een akkoordje met Astana sluiten om tijdens de afdaling en vallei gedeeltes oorlog te maken. Ineos en Carapaz kun je voor die plannen doorstrepen. Die zullen geheid weer zo dom zijn om Carapaz met hun treintje diep in de finale af te zetten. Maak je Poga bijzonder blij mee.
    UAE heeft nog nooit de koers in een grote ronde hoeven dragen, en dat zal Poga toch de nodige zenuwen gaan opleveren.
    1 juli 2021 12:37
    Eens, zeker als je dan jongens als Porte, Kruijswijk en Fuglsang kan laten rijden met de juiste knechten erbij (Van Baarle, Kuss, Izaguirre) dan kan je UAE uitroken en even later ook andere kort staande mannen (Vingegaard, Thomas) op pad sturen die Pogaacar dan zelf moet gaan halen. Zo'n scenario vraagt wel vertrouwen en samenwerking, dus het zal niet gebeuren. Maar het is m.i. het enige scenario. En hoe eerder hoe beter nu de halve ploeg van Pgacar nog in de lappenmand ligt.
1 juli 2021 11:34
Hoop doet leven Richard!
1 juli 2021 11:38
Aanvallen dus. Kan nog een boeiende Tour worden.
1 juli 2021 11:45
Wat Poga betreft wordt zijn positie als Tourfavoriet bevestigd. Verschillen zijn er met iedereen, dus de controle zal in de Alpen bij UAE moeten liggen, en de aanvalskansen bij de anderen. Dat is een redelijk kleine groep toppers, met naast Carapaz de gekwetste Roglic. Maar die hebben sterke ploegen, en klimmers als Lopez en Quintana kunnen vrijuit gaan. Pog zal dus regelmatig en snel geïsoleerd zijn.
1 juli 2021 12:00
Over het algemeen is Carapaz een aanvallend ingesteld renner, dus dat gaat nog wat worden in de bergen.
1 juli 2021 12:31
“Eerlijk gezegd zijn we heel blij na deze tijdrit. Het was niet makkelijk, maar we hebben het zo goed mogelijk gedaan. We staan er, we zijn in de strijd en ik denk dat we de positieve punten moeten meenemen”.

Eerlijk gezegd, ben ik hartstikke blij dat ons huis is afgebrand. Het was geen fijn gezicht en erg jammer van de huisdieren die opgesloten zaten maar we hebben zoveel mogelijk emmers water in het vuur gegooid. Het heeft niet geholpen, maar we leven nog en nu nemen we toch gewoon een puppy. Ook leuk.

Hedendaagse PR lijkt ondertussen meer op krom praten wat recht is dan omgekeerd.
    1 juli 2021 12:51
    Voor Carapaz is het zo slecht nog niet, hoe eea verlopen is. In die tijdrit kun je toch niet meer verwachten van hem. In normale omstandigheden verliest hij zeker 40-50 seconden meer op Roglic en Thomas.
    Nu staat hij top 10, en (vlak) vóór Thomas en zijn terrein moet nog komen.
1 juli 2021 12:44
Sorry maar even off-topic: waar kan ik de klassementen vinden in de wielerflitsapp?
1 juli 2021 13:14
https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/2021/stage-5

Weet niet of het in de WF app staat, maar op PCS staat het zeker.

Reacties zijn gesloten.