Richard Carapaz tekent bij EF Education-EasyPost: “Ik wil de Tour de France winnen”

vrijdag 19 augustus 2022 om 15:22
Richard Carapaz tekent bij EF Education-EasyPost: “Ik wil de Tour de France winnen”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz verlaat aan het eind van het seizoen INEOS Grenadiers voor een nieuw avontuur bij EF Education-EasyPost. De Ecuadoraan wil bij de Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughers zijn droom waarmaken, namelijk de Tour de France winnen.

Dat Carapaz aan zijn laatste jaar bij INEOS Grenadiers bezig is en naar EF Education-EasyPost vertrekt, was al even bekend. De Amerikaanse ploeg heeft de komst van de Ecuadoraan nu ook officieel bekendgemaakt. De 29-jarige renner is de huidige olympische kampioen op de weg en won in 2019 het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Dit seizoen was hij tweede in de Giro, waar hij Jai Hindley de eindzege zag pakken.

“Als je een ding iets eenmaal hebt bereikt, wil je meer. Ik ben een van die mensen die meer wil”, zegt Carapaz in de aankondiging van zijn nieuwe team. “Er zijn nog steeds dingen die ik nog niet heb bereikt. Ik wil proberen om nog een Grand Tour te winnen. Een levensdoel is altijd geweest om de Tour de France te winnen. Het is iets waar ik voor zal vechten. Ik weet dat het mogelijk is. Elke dag sta ik op met deze droom die ik moet proberen te bereiken.”

Volgens de Ecuadoraan is EF Education-EasyPost een ploeg met veel ambitie. “Ik ben een stukje dat heel goed in het team kan passen. Ik ben gemotiveerd en was op zoek naar een team met dezelfde doelstellingen als ik. Ik heb de focus en wil proberen de Tour te winnen en ik denk dat dat iets is wat we hier samen kunnen bereiken. Ik ben gemotiveerd om bij het team te komen om voor deze droom te vechten en het team heeft vertrouwen in mij.”

Slim en doortastend
Voor ploegmanager Vaughters was Carapaz altijd al een van zijn favoriete renners. “Niet alleen omdat hij wint. Carapaz wint met intelligentie, timing, agressiviteit en doortastendheid. Hij won de Giro omdat hij heel slim was en op precies het juiste moment aanviel. Hij was ongelooflijk doortastend en bereid om risico’s te nemen, en het is hem gelukt. Dat waardeer ik. Op de Olympische Spelen, hetzelfde. Hij timede zijn aanval perfect om de gouden medaille te winnen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

josi 19 augustus 2022 om 15:51

Ja, als je de Tour wilt winnen ligt een overstap van Ineos naar EF wel voor de hand.

0
Dikke Kater 19 augustus 2022 om 19:30

Cynisch?

Bij EF worden weinig renners beter.

0
oostrijck 19 augustus 2022 om 16:00

Goede transfer voor zowel Carrapaz als Ef Education. Zou dit kunnen betekenen dat hij het stokje overneemt van Uran en dat die geen contractverlenging krijgt ?

0
vevie 19 augustus 2022 om 16:00

Dan ligt de overstap idd voor de hand. Hij kan de Tour winnen, maar lijkt me niet ‘evident’ zoals de Cauwer altijd zegt. Is een iets mindere klimmer dan Vingegaard en Pogacar en toch een stukken mindere tijdrijder. 1 van die twee, of Roglic, zal toch wat moeten tegenkomen wil Carapaz kunnen toeslaan. Je zag het in de Tour 2021. Hij kan ze bergop zeker bijbenen, maar er verschil tegen maken lukt moeilijk. En in de TT rijden ze hem op een achterstand die hij niet goedmaakt bergop. Mooie wens, maar wordt lastig. Heel lastig.

0
Romāns Vainšteins 19 augustus 2022 om 16:12

Carapaz kan de tour winnen want het is een echte durfal.

0
hjjanssen1973 19 augustus 2022 om 16:21

Tegenwoordig zeggen we dan: hij komt al op leeftijd, dus kiest nu eieren voor zijn geld. Bij INEOS schoppen 3-4 jongeren tegen zijn benen aan.

0
IlPirata 19 augustus 2022 om 16:45

Goede ambitie, maar waarschijnlijk niet de juiste ploeg om het waar te maken. Wie weet.

0
hjjanssen1973 19 augustus 2022 om 19:10

Inderdaad. Bora was dan passender geweest.

0
IlPirata 19 augustus 2022 om 19:18

@hjjanssen1973 eens, dat was 1 van de ploegen die ik ook had bedacht.

0
Koersmaniak 19 augustus 2022 om 19:45

Ik wil de Tour winnen en dan naar EF gaan…
Terwijl Ineos daar de ervaring in heeft en ook de ploeg.

0
zietemgaan 19 augustus 2022 om 20:34

Goh, ik denk ook dat hij nauwelijks kans maakt tegen Pogacar en Vindegaard en Bernal, maar het is wel leuk voor de strijd in de breedte want Uran haakt ondertussen toch echt wel af

0

Headlines

Populair

Materiaalzone