Richard Carapaz staat nu ook in de Tour op het podium: “Belangrijk voor mij en mijn carrière”

maandag 19 juli 2021 om 12:31
Richard Carapaz staat nu ook in de Tour op het podium: “Belangrijk voor mij en mijn carrière”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz won twee jaar geleden de Giro d’Italia en ook in de Vuelta a España stond hij al op het podium. Afgelopen drie weken completeerde hij een trilogie door ook in de Tour de France bij de beste drie te eindigen.

“Ik ben heel blij. Uiteindelijk is deze derde plaats heel belangrijk voor mij en mijn sportcarrière. Het is pas mijn vijfde jaar als profrenner en ik behaalde al podiumplaatsen in alle drie de grote ronden. Maar ik blijf hard werken omdat ik als wielrenner nog verder wil groeien”, citeerde Diario El Norte Carapaz. De Ecuadoraanse kopman van INEOS Grenadiers moest op het podium alleen winnaar Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard boven zich dulden.

“Ik heb een heel behoorlijke Tour de France gereden en dat is voor mij veel waard. Pogačar was steeds heel sterk, dat hebben we allemaal kunnen zien en ik heb het aan den lijve ondervonden. Dat is wielrennen, we beleven het op verschillende manieren. Op de fiets is het anders dan op tv. Pogačar was buitengewoon, hij heeft zich steeds goed verdedigd. Ik moet hem met zijn tweede Tourzege op rij feliciteren”, aldus Carapaz.

Nu de Tour de France is afgelopen richt Carapaz zijn vizier op de Olympische Spelen, waar hij op 24 juli aan de wegwedstrijd meedoet.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Aart van Woud 19 juli 2021 om 12:39

In elke ronde podium is knap, al was dit niet de mooiste. In de Giro en Vuelta viel hij tenminste aan.

Geit in mijn Kelderman 19 juli 2021 om 12:42

Muah, ik heb veel renners gezien deze Tour die minder aanvielen dan Carapaz. Viel aan in de heuvelrit waar hij werd teruggepakt door Movistar, ging in eerste instantie mee met Poga naar Le Grand Bornand en heeft in de Pyreneen het ook wel geprobeerd. Mistte gewoon de power en klasse om het die andere twee moelijk te maken.

Magician 19 juli 2021 om 12:44

Heeft hij deze Tour ook gedaan hoor, in de eerste week twee keer waarbij hij op laat moment nog werd bijgehaald en ook in de laatste bergetappes. Dat hij dit keer niet sterk genoeg was tov de concurrentie om er ook winst mee te boeken is een ander verhaal.

Ajvenema 19 juli 2021 om 15:21

Was hier zo’n beetje de enige aanvallende klassementsman:)

Johnny7 19 juli 2021 om 12:43

Geweldige erelijst deze man. Normaal kan hij ook aanvallen maar dat lukte niet deze ronde. In de toekomst zullen ze niet meer op deze man gaan gokken vanwege zijn beperkte tijdrit. Eigenlijk deden ze dat deze ronde ook niet maar ik zie voorlopig alleen Bernal als potentiële rondewinnaar bij INEOS.

S'mon 19 juli 2021 om 13:24

Het voordeel van Carapaz is dat als er in de Tour nog eens enkel een late tijdrit is je wel met meerdere kopmannen kunt spelen (bv. Bernal & Carapaz).
En in vergelijking met Pogacar is Bernal zijn tijdrit nu ook niet bepaald super.

FlecheWallonne 19 juli 2021 om 14:00

@S’mon

Super niet, maar in ieder geval beter. En, in tegenstelling tot Carapaz, zie ik Bernal -zonder rugpijn- Pogacar misschien wel lossen in het hooggebergte.

FlecheWallonne 19 juli 2021 om 14:00

@S’mon

Super niet, maar in ieder geval beter. En, in tegenstelling tot Carapaz, zie ik Bernal -zonder rugpijn- Pogacar misschien wel lossen in het hooggebergte.

vevie 19 juli 2021 om 14:14

@Fleche: je overschat Bernal en onderschat Carapaz. Bernal komt na Pogacar en Roglic, die de beste ronde renners zijn van het moment. Bernal kan zeker met ze wedijveren, zeker bergop, maar zijn tt is ook te beperkt ten opzichte van die twee. Ik denk dat Bernal en Carapaz van vergelijkbaar niveau zijn. Carapaz had de afgelopen Giro ook gewonnen.

We gaan het zien in de Vuelta. Dat wordt het sterkste deelnemersveld van het jaar met Pogacar, Roglic, Bernal, Yates, Sivakov, Carapaz, Martinez, Bardet, Landa, Uran, Lopez, Mas en Carthy.

FlecheWallonne 19 juli 2021 om 14:20

@vevie

OK.

Alhoewel het Pidcocks eerste deelname aan een grote ronde is, verwacht ik ook wel wat van hem in deze Vuelta. Bijvb. een bergetappe. Of twee.

S'mon 19 juli 2021 om 15:58

@Vevie
Sterkste deelnemersveld wel, maar wat zit er dan nog in de benen bij bv. een Pogacar?

Jacco van Stierop 19 juli 2021 om 14:30

Op Pogacar stond geen maat; Carapaz heeft het zeker geprobeerd maar was simpelweg niet goed genoeg om aanspraak te maken op het geel. Zijn ploeg had wel wat creatiever mogen zijn, ondanks dat het voor de einduitslag niet bijster veel zou hebben uitgemaakt.

Turtlehead 19 juli 2021 om 15:43

Wel een dank horse voor de OS. Je ziet wel vaker een week later iemand die heeft lopen zoeken naar absolute topvorm opeens uitblinken en dat parcours moet hem perfect liggen.

Pietspeed 19 juli 2021 om 17:57

Op zichzelf beschouwd een knappe prestatie, maar zonder echt veel franje. Pogacar stak er met kop en schouders als AK renner bovenuit en Vingegaard als oproepkracht eindigt voor hem. En dan nog te bedenken dat op papier INEOS vooraf veruit het sterkste team had. Gelet helaas op de mindere gezondheid van Brailsford, wordt het misschien ook daarom tijd dat er een frisse wind gaat waaien. Het Ineos concept is uitgewerkt.

ProfrondeZevenbergen 19 juli 2021 om 20:33

De Giro is inderdaad al eeuwen geleden. En ook de tijd dat Ineos een kleine ronde won, kan ik me niet heugen. Wat een losers zijn het toch.

Oh nee wacht, dat is heel kort geleden. Misschien moet je toch wat minder speed gebruiken …

Headlines

Materiaalzone

Populair