Richard Carapaz na eindzege Giro: “Dit is een ongelooflijk moment”

zondag 2 juni 2019 om 18:44
Richard Carapaz na eindzege Giro: “Dit is een ongelooflijk moment”

foto: Cor Vos

De eerste Ecuadoriaanse groterondewinnaar heet Richard Carapaz. De renner van Movistar trok in de afsluitende tijdrit in Verona zijn leidende positie over de streep. Hij nam na afloop de roze trui en de Trofeo Senza Fine in ontvangt. “Dit is een ongelooflijk moment”, zegt Carapaz tegen La Gazzetta.

“Het is uniek dat ik het werk van mijn team kan terugbetalen”, aldus de 26-jarige Carapaz. “Ik weet niet eens wat ik moet zeggen. Ik geloof het nog steeds niet. Ik wist niet eens dat mijn ouders hierheen zouden komen. Mijn familie en mijn zoon zijn mijn reden om te leven. Zij laten mij zo ver gaan.”

“Dit is het grootste moment in mijn sportieve loopbaan. Deze afsluitende tijdrit heb ik geleden van start tot finish, tot ik de arena in Verona bereikte”, geeft Carapaz aan. Op de erelijst volgt hij Chris Froome op als eindwinnaar. “Het is fabuleus om de Giro d’Italia te winnen.”

foto: Cor Vos


Dit artikel delen:

2 Reacties

thorsen 3 juni 2019 om 10:52

Bijna 50 comments op de Giro reacties van Rogliuc en Nibali, en 0 op die van de winnaar.

Veelzeggend. (In tegenstelling tot Carapaz in dit stukje)

tetedelacourse 3 juni 2019 om 14:31

Ik was vorig jaar al blij met Carapaz in mijn scorito poultje. En dit jaar weer prachtig gereden. De etappe waarin hij buiten beeld nog bijna tot bij Landa reed was fenomenaal.