‘Richard Carapaz kan vanuit Ecuador rechtstreeks naar Madrid vliegen’

dinsdag 7 juli 2020 om 14:03
‘Richard Carapaz kan vanuit Ecuador rechtstreeks naar Madrid vliegen’

© Cor Vos

Hoopgevend nieuws voor Giro-winnaar Richard Carapaz. Hij en zijn Ineos-ploegmaat Jhonatan Narváez zullen volgende week rechtstreeks vanuit de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito naar Madrid kunnen vliegen en bij hun ploegmaats aansluiten.

Voor Ecuadorianen geldt nog steeds een uitreisverbod. Het bezorgde onder meer Richard Carapaz de nodige kopzorgen. De Colombian Sportsflight vormde een alternatief, maar vanuit Ecuador naar Bogota reizen was dan ook weer geen cadeau, zo bleek. Maar zie, er is licht aan het eind van de tunnel. Velonews.com weet dat Carapaz op 15 juli samen met Narváez vanuit Quito rechtstreeks naar Madrid zal kunnen vliegen.

Het nieuws volgt op een besluit van de Spaanse autoriteiten die willen meewerken aan een oplossing om buitenlandse atleten vlotter Spanje binnen te laten, ondanks een verbod op de meeste vluchten vanuit Amerika naar de Europese Unie. Dat zou in elk geval betekenen dat Carapaz zijn oorspronkelijke programma, met de Vuelta a Burgos als eerste rittenkoers, zou kunnen afwerken.

Dit artikel delen:

16 Reacties

bomb ba 7 juli 2020 om 14:30

Sorry, maar vind dit toch redelijk bizar. Als er vanuit allemaal verschillende landen weer sporters bijeenkomen in Europa gaat t straks weer fout. Waar is dat nou goed voor? Heel vervelend voor Carapaz dat hij zijn wedstrijden mist, maar dan had hij maar in Europa moeten blijven. Waar stopt het uitzonderingen maken?

FDJ 7 juli 2020 om 14:37

Helemaal mee eens! Zelfde geldt voor de Colombianen. Ze hebben zelf gekozen om Europa te verlaten vlak voor de lockdown er was en nu moeten ze daar de gevolgen ook maar van nemen.

Verweggistan 7 juli 2020 om 14:39

Als het goed is mag iedereen met een geldig werkvisum terugreizen naar het land waar hij werkt. Daarom had Garrison eerder wel een probleem, maar is dit wel mogelijk.

FDJ 7 juli 2020 om 15:17

Probleem is dat zo’n werkvorm geen enkel puntje van garantie geeft dat mensen veilig overkomen uit een Coronabrandhaard ze het virus niet opnieuw meenemen. Twee weken quarantaine (maar wie gaat dit controleren) zou een oplossing kunnen zijn wat mij betreft. Besef wel dat als door hun het virus het peloton (en/of begeleiding van ploegen) weer in komt en de kalender niet afgewerkt kan worden dit gigantische gevolgen heeft voor de hele wielersport. Qua sponsoren is het bij de meeste ploegen geen ramp als er geen Zuid Amerikaan rijdt. Ineos heeft zat kopmannen, Arkea heeft Barguil die de Fransen sowieso al meer aan zal spreken etc.

LB108 7 juli 2020 om 15:44

Waarom zou je een Carapaz moeten uitsluiten en renners die uit Spanje, Italië, Nederland of eender waar komen mogen wel rijden, omdat er momenteel Corona gevallen zijn? Iedere week is het wel anders.
Misschien zijn er volgende week net weer veel meer in Slovenië of Italië, ga je dan deze allemaal uitsluiten of wat?
Als de renners overkomen en ergens verblijven, in hun Europees verblijf of eender waar en zij doen de nodige test zijn zij even min gevaarlijk als eender wie en zelf juist nog minder gevaarlijk lijkt mij dan als ik beelden zie van de wedstrijden die al verreden zijn zoals Slovenië, daar kan ook één iemand bij zitten en dan gaat het ook snel want zij letten juist helemaal niet op..

FDJ 7 juli 2020 om 17:44

@LB het verschil is dat Zuid-Amerika het epicentrum van het virus is. Colombia had bv vorige week ruim 55.000 actieve besmettingen. De situatie is dus compleet anders met Europa. Daar lukt het testen traceren isoleren vrij aardig. Toen wij de situatie hadden die zij nu in Zuid Amerika reden mocht ook niemand koersen. Dat mag nu nog steeds gelden. Het risico is te groot.

rahimns 7 juli 2020 om 14:41

Vindt dit ook wel aardig onverantwoordelijk… eens met de bovenstaande reacties

Chris Van Uden 7 juli 2020 om 15:33

Ik sluit me hierbij aan.

n3razzurri 7 juli 2020 om 14:44

Het is sowieso moeilijk om beslissingen te nemen over privileges voor mensen met niet-vitale belangen waarbij het onderscheid gemaakt wordt o.b.v. geld en roem.

Het kan ook anders. Femke Heemskerk (zwemster, Olympische goud) kwam de VS ook niet zomaar in vanuit Canada om daar te trainen. Ethisch misschien wel een betere beslissing die laat zien dat volksgezondheid niet draait om poppetjes, maar om de hele groep.

chartwatch 7 juli 2020 om 15:14

Maar hij kan bij aankomst op 15 Juli 13 dagen in quarantaine worden gezet, Burgos start op 28 Juli. dan zou het niet uitmaken of hij uit een risico gebied komt of niet.

Krul 7 juli 2020 om 15:43

Dat zou een hele logische voorwaarde zijn, maar helaas is die voorwaarde er niet. Hij kan dus gewoon naar Spanje reizen, zich vrij binnen de Europese grenzen bewegen en wellicht ongestoord het virus meenemen.

SoloSlim 7 juli 2020 om 15:51

Ja, in Spanje kijken ze blijkbaar niet op een uitbraak meer of minder.. De seizoensarbeiders die in Catalonie binnegehaald zijn zullen het ondertussen al weten.

Romāns Vainšteins 7 juli 2020 om 15:43

Het is echt druppelopgloeiendeplaatwerk om dit plukje sportzielen onder de microscoop te leggen. Gevalletje door bomen geen bos zien.

AdZ 7 juli 2020 om 16:15

Hetorakelraaskaltweer …

KimJungPoels 7 juli 2020 om 18:12

Gelukkig maar dat de mensen die het voor het zeggen hebben meer gevoel voor realisme in hun kop hebben dan de gemiddelde forumposter hier.

Jungle Man 7 juli 2020 om 19:50

Wel apart, de diverse manieren van handelen binnen een schengen gebied.
Heb er geen lekker gevoel bij.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair