Riccò: “Deze zege is ook voor de ploeg”

zaterdag 3 april 2010 om 19:38

Riccardo Riccò heeft na zijn achtste wedstrijddag sinds zijn rentree al meteen een eerste zege beet. De veelal geprezen maar nog meer verguisde Italiaan etaleerde zijn uitstekende conditie in de Settimana Lombardia door een sprint bergop helemaal naar zijn hand te zetten. Na zijn bijna twee jaar durende schorsing was hij al enkele keren dicht bij een eerste overwinning sinds 17 mei 2008, toen hij de achtste etappe in de Giro won.

“Ik wist dat de conditie goed was en dat de aankomst me op het lijf geschreven was”, vertelde Riccò tijdens een eerste reactie bij Tuttobiciweb. “Ik wil al mijn ploegmaten hartelijk bedanken, want sinds de eerste dag van mijn comeback rijden ze resoluut voor mij, en dat was vandaag niet anders. Deze zege is daarom ook voor hen.”

“Ik had al lang de handen niet meer in de lucht mogen steken, maar dit voelt geweldig. Ik ging pas de laatste honderd van de sprint vol aan, want op aankomsten bergop zoals deze is te vroeg aanzetten dodelijk. Ik heb het juiste moment gekozen, en met zo’n goede benen was het al bij al een vrij makkelijke zege”, klonk het.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair