Riccardo Ricco: “De Cobra is dood”
zaterdag 13 november 2010 om 18:15

Riccardo Ricco: “De Cobra is dood”

Riccardo Ricco wil in 2011 een nieuwe start maken. De Italiaan van Vacansoleil wil van zijn negatieve imago af en laat daarom zijn zelfgekozen bijnaam achter zich. “De Cobra is dood,” vertelde hij tegen Cyclingnews.

De 27-jarige renner maakte in 2010 zijn comeback in het peloton. Naar eigen zeggen is hij de afgelopen jaren rustiger geworden. “Ik ben niet meer zo agressief als voorheen”, beweert hij. “Vroeger zou het me gestoord hebben als de Italiaanse kranten meer schreven over Ivan Basso, Vincenzo Nibali of Michele Scarponi, maar nu niet meer. Ik ben veel rustiger geworden.”

Ricco maakte midden in het seizoen de overstap van Ceramica Flaminia naar Vacansoleil. “Ik heb me goed geïntegreerd in het team. Het is wel heel andere ploeg dan de teams waar ik in het verleden voor gereden heb. Er is veel minder stress en druk. Ik ben er zeker van dat we volgend seizoen een sterke ploeg hebben, maar het is nog te vroeg om te zeggen wie de renners zijn die mij zullen bijstaan in de bergen.”

In 2011 verwacht hij minstens één grote ronde te rijden. “Als je kijkt naar de UCI-ranking zouden we toegelaten moeten worden tot de Giro en de Tour. Het parcours van de Giro d’Italia ziet er echt goed uit. Het is erg zwaar en gemaakt voor renners met inhoud die echt kunnen klimmen. Ik zeg niet dat ik de Giro ga winnen of op het podium eindigen, ik wil gewoon mijn best doen en de mensen vermaken.”

RIDE Magazine