Revelatie Lorena Wiebes na Gent-Wevelgem: “Ik had geen verhaal tegen Wild”

maandag 1 april 2019 om 13:16
Revelatie Lorena Wiebes na Gent-Wevelgem: “Ik had geen verhaal tegen Wild”

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes (20) heeft een sterke tiendaagse afgesloten met een tweede plaats in de vrouweneditie van Gent-Wevelgem. Het was Kirsten Wild, die haar net als in de Driedaagse Brugge-De Panne, klopte. Eerder was Wiebes wel de beste in Nokere Koerse. “Ik had vooraf gehoopt goed te zijn in deze periode”, vertelt Wiebes achteraf.

Het gaat hard voor Lorena Wiebes. De amper twintigjare Nederlandse behaalde haar derde podiumplaats in tien dagen tijd. Wederom was het Kirsten Wild die haar klopte. “Het was een chaotische sprint. Gelukkig stond mijn ploeggenote Demi Vollering me bij in de finale. Ze zette me netjes af in het wiel van Wild en dan is het gewoon alles geven. Ik wist dat Wild in goede doen was, dus is het geen schande dat ik van haar verlies in de sprint.”

Voor wie het vrouwenwielrennen van dichtbij volgt, is Wiebes alvast geen nieuwe naam. Vorig jaar behaalde ze onder meer overwinningen in de BeNe Ladies Tour en in de Ronde van de Ijsseldelta. Nu strijdt ze dus mee voor winst in WorldTour-koersen. de renster van Parkhotel Valkenburg heeft een stap voorwaarts gezet. “Ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan. Dit is een wedstrijd van een ander kaliber en een zware finale met onder anderen de Kemmelberg. Ik kan niet anders dan tevreden zijn”, aldus Wiebes.

Dit artikel delen:

5 Reacties

toke 1 april 2019 om 13:48

Goed gedaan meske.

xistnc 1 april 2019 om 13:51

Ligt het aan mij of oogt en klinkt ze precies hetzelfde als Mathieu v/d Poel?

toke 1 april 2019 om 15:23

Sprekent.

Arema Pro Cycling Team 1 april 2019 om 15:56

Volgend jaar bij Sunweb of Boels?

Nick Doup 1 april 2019 om 16:02

Voorlopig nog tot eind 2021 onder contract bij Parkhotel Valkenburg.

Headlines

Materiaalzone

Populair