Revelatie Higuita kijkt uit naar debuut voor EF Education First

dinsdag 7 mei 2019 om 17:59
Revelatie Higuita kijkt uit naar debuut voor EF Education First

Sergio Higuita (links) tijdens de Ruta del Sol - foto: Cor Vos

Sergio Higuita zal aankomende zondag starten in de Tour of California. Niet voor het continentale Fundación Euskadi, maar voor EF Education First. Eerder werd namelijk bekend dat de 21-jarige Colombiaan vervroegd de overstap zal maken naar de WorldTour-ploeg. “Ik kijk echt uit naar mijn debuut”, zo laat Higuita weten.

Het gaat bijzonder snel voor de jonge Colombiaan. Higuita reed vorig jaar nog voor het ProContinentale Manzana Postobon, maar hij wist zich met goede prestaties in de kijker te rijden bij EF Education First. Hij werd dan ook aangetrokken door teammanager Jonathan Vaughters, maar de Amerikaan besloot Higuita te laten rijpen bij opleidingsploeg Fundación Euskadi.

Dit bleek een goede beslissing, want de jonge klimmer maakte indruk op de Europese wegen. Zo werd hij knap zevende in de Ruta del Sol. Bovendien finishte hij op het podium in de GP Miguel Indurain. “Ik ben er een betere wielrenner door geworden”, kijkt Higuita terug op de afgelopen periode.

Examen
Zondag volgt er een nieuw examen voor de Colombiaan, aangezien hij zijn WorlTour-debuut zal maken. “Ik kijk ernaar uit om te werken voor jongens als Rigoberto Urán en Tejay van Garderen. Ik keek vroeger echt naar hun op. Maar dit is nog maar het begin”, zo besluit Higuita.

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 7 mei 2019 om 18:05

Zal wel over nagedacht zijn, maar een 21-jarige zijn allereerste wedstrijd voor jouw ploeg gelijk een World-Tour wedstrijd maken?

0
josi 7 mei 2019 om 18:09

Zo’n stap zal dat niet zijn, gezien de bezetting van die koers.

0
IlPirata 9 mei 2019 om 18:49

Op die leeftijd heeft hij al puike dingen laten zien. Talentje waar we het beste nog van moeten gaan zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone