Revalidatie Janneke Ensing duurt langer dan gedacht

zondag 26 juli 2020 om 11:52
Revalidatie Janneke Ensing duurt langer dan gedacht

foto: Cor Vos (archief)

De blessure van Janneke Ensing blijkt erger dan aanvankelijk gedacht. De renster van Mitchelton-Scott viel afgelopen vrijdag tijdens de Clásica Femenina Navarra uit met een gebroken sleutelbeen. Ensing heeft echter ook een breuk opgelopen in de processus coracoideus.

Het ravenbekuitsteeksel (processus coracoideus) zorgt ervoor dat je schouderkom is verbonden met je ribbenkast en sleutelbeen. “Een operatie is niet mogelijk omdat daar geen ruimte is”, zo vertelt Ensing aan WielerFlits. “En met platen in mijn lichaam gaat het in de weg zitten met betrekking tot mijn fietshouding.”

“Mijn lichaam moet het nu zelf herstellen.” Dit betekent dat Ensing langer moet revalideren vooraleer ze weer een rugnummer kan opspelden. “Ik hoor maandag meer over het revalidatietraject. Vanuit de ploeg gaan er ook nog verschillende doktoren naar kijken. Gisteren hebben er in Nederland ook al vier specialisten naar gekeken.”

Aflopend contract 
De 33-jarige Ensing reed voor de coronabreak al in België voor Omloop Het Nieuwsblad en de Omloop van het Hageland. Afgelopen donderdag kwam ze, na een coronastop van bijna vijf maanden, weer in actie in de regio Navarra. Een dag later kwam ze dus hard ten val tijdens de Clásica Femenina Navarra.

De 33-jarige Nederlandse, in het verleden uitkomend voor onder meer Boels-Dolmans en Team Sunweb, beschikt over een aflopend contract bij Mitchelton-Scott.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Kosmonaut 26 juli 2020 om 14:14

Sterkte gewenst voor Herbert! En voor Janneke zelf ook bij het herstel.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone