Restrepo wint derde etappe Tour du Rwanda, Ghirmay nieuwe leider

dinsdag 25 februari 2020 om 12:34
Restrepo wint derde etappe Tour du Rwanda, Ghirmay nieuwe leider

Jhonatan Restrepo - foto: Cor Vos (archief)

De derde etappe van de Tour du Rwanda is gewonnen door Jhonatan Restrepo. De Colombiaan van Androni Giocattoli sprintte in de straten van Rusizi naar zijn derde overwinning van het seizoen. Biniyam Ghirmay (Nippo-Delko One Provence) werd tweede en hij nam de leiderstrui over van Yevgeniy Fedorov (Vino-Astana Motors).

Fedorov stond de hele dag onder druk in de etappe met meer dan 3200 hoogtemeters. Joseph Areruya, winnaar van de Ronde van Rwanda in 2017, stond voor de start immers op slechts 27 seconden van de Kazach en hij viel al vroeg in de rit aan. Toen dit gevaar na iets meer dan 100 kilometer was geneutraliseerd stak Total Direct Energie de lont in het kruitvat met diverse versnellingen. In de nieuwe kopgroep die ontstond ontbrak Fedorov andermaal.

Aanvallen van Rein Taaramae (Total Direct Energie) en Mulu Hailemichael (Nippo-Delko One Provence) leidden tot niets. In de finale wisten Ghirmay en Restrepo samen wel weg te rijden. In de zucht naar de meet haalde de Colombiaan het met overmacht voor de Eritreër.  De 19-jarige groeibriljant van Nippo-Delko One Provence mocht dankzij zijn vierde achtereenvolgende podiumplaats (voor de Tour du Rwanda was hij ook al tweede in de Trofeo Laigueglia) wel de leiderstrui aantrekken.

De Ronde van Rwanda duurt nog tot en met 1 maart.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Hollow Knight 25 februari 2020 om 12:52

Ghirmay rijdt wel al een aantal mooie uitslagen dit jaar. Weliswaar in kleinere koersjes, maar die tweede plaats in Laigueglia was toch een mooie prestatie voor een 19-jarige.

0
doorak 25 februari 2020 om 15:12

Had wel eens gehoord dat het apart koersen is in Afrika en dat er renners zijn die er graag rijden vanwege de podium- en truiendames. Inderdaad, de moeite waard.
PS die Ghirmay is al paar jaar goed bezig, of hij nog eenzelfde potentiecurve heeft zoals veel leeftijdgenoten vraag ik mij af.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone