Rentree Steven de Jongh in Etoile de Bessèges, eSports-competitie voor profteams

Rentree Steven de Jongh in Etoile de Bessèges, eSports-competitie voor profteams

foto: RV

vrijdag 14 december 2018 om 20:43

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Steven de Jongh en de eerste eSports-fietscompetitie voor profteams.

Steven de Jongh keert in Etoile de Bessèges terug in ploegauto

Steven de Jongh verwacht tijdens de Franse rittenkoers Etoile de Bessèges (6/10-feb) voor het eerst sinds zijn trainingsongeval weer in de ploegauto te zitten. Dat zei de ploegleider van Trek-Segafredo in een interview met Cyclingnews. Onlangs gaf hij al aan dat zijn koersen pas in februari beginnen. “Ik denk dat Etoile de Bessèges mijn eerste koers in de ploegauto is, maar dat duurt nog wel even”, zei De Jongh, die momenteel met de ploeg op trainingskamp is op Sicilië. “Het gaat steeds beter, ik denk niet dat er nog iets is dat mijn werk hindert als het seizoen begint.”


Zwift lanceert eSports-competitie voor profteams

Zwift heeft een eSports-competitie voor profteams aangekondigd. Deze KISS Super League is de eerste eSports-competitie waar profteams aan meedoen en wordt uitsluitend gehouden op de populaire trainingsapp. Vier teams bevestigden reeds hun deelname aan deze gloednieuwe KISS Super League, namelijk het ProContinentale Hagens Berman Axeon en de continentale ploegen Team Wiggins Le Col, Canyon dhb en Dimension Data for Qhubeka. In de komende weken worden meer deelnemende teams bekendgemaakt.

“We hebben grootse plannen met Zwift en eSports”, zegt Eric Min, medeoprichter van Zwift. “We hebben de wielerwereld geraadpleegd en er is veel opwinding rond wat we komend jaar gepland hebben. Ik kan niet wachten tot de mensen alles weten van onze plannen, maar vooralsnog zullen ze moeten afwachten.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 15 december 2018 om 07:50

Niks ten nadele van De Jongh, maar moet iemand die toch vrij heftig hoofdletsel heeft opgelopen nog een test oid doorlopen voordat hij met een auto het peloton in gaat?

Greg4ever 15 december 2018 om 10:52

De KISS Super League is een samenwerking van Zwift en KISS.

KISS (Keep it super simple) is een groep gepassioneerde buiten en binnenfietsers 'all over the world', die al vanaf t ontstaan van Zwift in 2015 zijn betrokken bij (door)ontwikkeling vh platform. KISS organiseert veel races op Zwift en leden hebben oa ook Zwiftpower neergezet. Zie voor meer info http://kissraces.cc en http://www.zwiftpower.com

De aankomende Super League kan zomaar de doorbraak worden van eCycling. Het is een enorme groeimarkt en daarmee in toenemende mate interessant voor sponsoren. Zeker nu er ook profploegen mee gaan doen.

Daarnaast zijn de series een prachtkans om als liefhebber aan de start te staan samen met en mss ook wel te racen tegen big guns als Bjerg en Almeida.

KISS #type2fun

Headlines

Materiaalzone

Populair