Renshaw wil in 2011 zelf wedstrijden winnen

zaterdag 11 december 2010 om 10:01

Mark Renshaw hoop in 2011 zelf zijn eigen wedstrijden te mogen winnen. De luitenant van Mark Cavendish vertelde tegen Cyclingnews dat hij hoopt volgend seizoen vaker voor eigen kans te kunnen gaan. In september hoopt hij als kopman de Australische nationale ploeg aan te mogen voeren op het WK in Kopenhagen.

De 28-jarige Renshaw blijft ambitieus. “Natuurlijk is het een eretaak om als laatste renner Cavendisch bij de finish af te zetten, maar ik heb ook mijn eigen ambities. Ik denk dat ik dit jaar de kans krijg om een paar van mijn eigen doelen na te jagen en een wedstrijd of twee te winnen. Dat is iets wat ik wil doen met het oog op het WK. Daar wil ik kopman zijn.”

Hij beseft dat de concurrentie groot is. “Of er in Australië sprinters zijn die sneller zijn bij een dergelijke aankomst weet ik niet, maar het is duidelijk dat ik wat resultaten achter mijn naam moet krijgen om mijn kandidatuur kracht bij te zetten.”

In 2011 zal hij de eerste maanden zo goed als hetzelfde programma rijden als zijn kopman Cavendish. In mei overweegt hij naar de Giro te gaan terwijl de Brit mogelijk de Ronde van Californië rijdt.

Dit artikel delen: