Renshaw heeft geen spijt van Nederlandse periode

zaterdag 30 november 2013 om 13:17

Mark Renshaw

foto: Sirotti

Mark Renshaw wordt in 2014 weer herenigd met zijn oud-kopman Mark Cavendish. Na twee seizoenen in Nederlandse dienst rijdt hij volgend jaar voor Omega Pharma-Quick Step, waar hij als lead-outman van de sprinter op zal treden. “Ik kijk er naar uit om opnieuw een rol in de lead-out te krijgen, met Cavendish te werken en de sprinttrein van Omega Pharma Quick Step te verbeteren”, vertelde hij aan Cyclingnews.

Na twee jaar als kopman gefungeerd te hebben, keert de 31-jarige Australiër terug in een dienende rol. “Het heeft me enige tijd gekost om te beslissen welke weg ik in moest slaan. Ik denk dat ik beter ben in een lead out-rol dan wanneer ik voor mijzelf sprint. Diep van binnen begreep ik dat”, kijkt hij terug.

Hij heeft geen spijt van zijn keus voor eigen kans te gaan. “Ik wilde niet mijn loopbaan beëindigen zonder het geprobeerd te hebben”, geeft hij aan. “Ik ben meer geschikt voor een lange dan voor een explosieve sprint. De laatste jaren zijn er veel koersen geweest waar ik iets moois heb kunnen laten zien, maar er was steeds iemand sneller. Iemand als Demare heeft mij twee of drie keer verslagen. Hij wist dat ik vroeg zou gaan maar kwam toch nog over mij heen. Met een beetje geluk had ik meer wedstrijden gewonnen, maar het heeft wel een belangrijke rol gespeeld”, kijkt hij terug. Desondanks heeft hij geen spijt. “Ik heb geen spijt. Het is iets wat ik moest doen”, aldus Renshaw.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone