Renshaw: “Caleb Ewan is beter dan Cavendish”
maandag 20 januari 2014 om 17:17

Renshaw: “Caleb Ewan is beter dan Cavendish”

Ewan

foto: Sirotti

In Australië wordt er erg veel verwacht van het 19-jarige talent Caleb Ewan. Ook Mark Renshaw ziet zijn landgenoot ver komen. Hij stelt zelfs tegenover Velonews dat Ewan, die in de People Choose Classic achter Kittel en Greipel derde werd, beter is dan zijn kopman Cavendish.

“Ik heb Caleb de afgelopen jaren in de gaten gehouden”, zegt Renshaw. “Hij heeft heel veel talent. Caleb heeft ongeveer dezelfde bouw als Cavendish, maar hij klimt beter. Misschien heeft hij niet die pure punch van Cavendish, maar hij heeft alles in zich”, aldus de renner van Omega Pharma-Quick Step.

Ewan rijdt deze week de Tour Down Under in het shirt van UniSA-Australië. Vanaf oktober dit jaar gaat hij bij Orica-GreenEDGE koersen. De verwachtingen zijn torenhoog. Patrick Jonker, een ex-prof, vergelijkt hem zelfs met Eddy Merckx. “Ik zeg niet dat hij in die categorie zit, maar hij komt erg dichtbij.”

“Ik ga Cav pissig maken en zeggen dat hij waarschijnlijk beter is dan hij”, aldus Renshaw. “Tijdens ons trainingskamp zat ik op de kamer met Cav. Ik zei dat er een renner aankomt die beter is dan hij. Cav vroeg me hoe oud hij is, en ik antwoordde 19. Hij zei vervolgens dat hij op die leeftijd al drie Tour-etappes had gewonnen.” De Brit won, uiteraard, pas op zijn 23e voor het eerst in de Tour.