Rennersvakbond over nieuwe vrouwenkalender: “Zal een soort kladversie zijn”

maandag 27 april 2020 om 13:16
Rennersvakbond over nieuwe vrouwenkalender: “Zal een soort kladversie zijn”

Het vrouwenwielrennen verkeert nog altijd in onzekerheid over de nabije toekomst. Volgens Marion Clignet van rennersvakbond CPA moeten ze op alles voorbereid zijn. Een mogelijke schrapping van de rest van het seizoen wordt niet uitgesloten.

“Op 15 mei zal de nieuwe kalender gepubliceerd worden, maar eigenlijk zal het een soort kladversie zijn”, zegt Marion Clignet, vicevoorzitter van CPA tegen Sporza. “Wedstrijden zullen nog altijd de kans krijgen om te veranderen van datum, want in alle landen zullen de lockdownmaatregelen waarschijnlijk op verschillende tijdstippen afgebouwd worden. Daar houden we dus rekening mee.”

“Over de kalenderinvulling mogen we nog niks prijsgeven, maar het is wel zo dat de organisator van de Giro Rosa benadrukt heeft dat de Italiaanse rittenkoers tijdens de Tour zou moeten plaatsvinden.”

Marianne Vos, Ellen van Dijk en andere rensters schreven onlangs vanuit de Cyclists Alliance een open brief omdat ze zich niet gehoord voelen. Volgens Alessandro Cappellotto, voorzitter van de vrouwelijke tak van de CPA, betreft dit een misverstand. “Vanaf het begin van de coronacrisis waren we in gesprek met de UCI. We hebben ook voor de open brief met meerdere profrensters gebeld om hun ideeën aan te brengen bij de UCI”, aldus Cappellotto.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Cyclinglife 27 april 2020 om 13:26

Waarom moet de giro rosa en de tour de France gelijktijdig gereden worden?

Koers 27 april 2020 om 15:29

Wellicht omdat tv-programma’s als tourdujour, avondetappe en vive le velo er dan aandacht aan schenken. Geen idee of dergelijke programma’s ook in andere landen te zien zijn.

Hoebele 27 april 2020 om 19:04

Als ik het mij goed herinner, zendt de RAI de hoogtepunten van de Giro Rosa uit aansluitend aan de Touretappes.

Derierre de la course 27 april 2020 om 20:13

Precies wat @koers aangeeft. De verhoogde aandacht voor het wielrennen op dat moment gebruiken om ook het vrouwenwielrennen (en sponsoren) onder de aandacht te brengen. Goede strategie.

Op deze wijze lift de hele Franse VVV mee op de tour.

Headlines

Materiaalzone