Rémi Cavagna: “Ik hield niet echt rekening met de ritzege”

zondag 2 mei 2021 om 15:48
Rémi Cavagna: “Ik hield niet echt rekening met de ritzege”

foto: Cor Vos

Rémi Cavagna werd eerder dit jaar al tweemaal tweede in een individuele tijdrit, maar vandaag was het dan eindelijk raak in de Ronde van Romandië. De hardrijder van Deceuninck-Quick-Step versloeg in de slottijdrit in Fribourg Stefan Bissegger en eindwinnaar Geraint Thomas.

De 25-jarige Cavagna wist het verschil te maken in de dalende slotkilometers naar het centrum van Fribourg, al dacht hij voor de start niet meteen aan de ritzege. “Dit was namelijk geen perfecte tijdrit voor een renner met mijn capaciteiten”, liet Cavagna na afloop weten in het flashinterview. “Het was een tijdrit met veel hoogtemeters.”

“Ik hield dan ook niet echt rekening met de ritzege. Ik ben niet voluit gegaan op de steile passages. Het was zaak om op deze stroken mijn eigen tempo te rijden. Een ritzege, dat had ik niet verwacht. Ik ben normaal toch meer van de vlakke tijdritten”, aldus Cavagna, die een week voor de start van de Giro d’Italia een visitekaartje heeft afgegeven.

Roze droom
De renner van Deceuninck-Quick-Step hoopt komende zaterdag ook een gooi te doen naar de ritzege in de eerste etappe van de Ronde van Italië. De renners beginnen met een biljartvlakke tijdrit van net geen negen kilometer in de straten van Turijn. “Ik hoop in Turijn mee te doen voor de ritzege en de eerste roze trui”, klinkt het ambitieus.

Dit artikel delen:

5 Reacties

lander luypaert 2 mei 2021 om 16:13

Je zou toch net denken dat het dan net wel een tijdrit is voor iemand van zijn capaciteiten? Kijk maar naar zijn tijdrit op La Planche en vorig jaar in de Vuelta.

Jean Dumas 2 mei 2021 om 18:50

Verdiend hoor. Kleine verschillen trouwens.

lampje 2 mei 2021 om 19:33

Veelbelovend voor Giro en OS.

Titaantje 2 mei 2021 om 20:19

Ganna toch wel een verrassende TT dip net voor de Giro

Peter Lippens 3 mei 2021 om 08:56

nou, vond zijn prestatis in het begin van het jaar echt niet meer normaal, snelste tijden en verschillen met de tegensstander, superforme of wat anders

Headlines

Materiaalzone

Populair